Nicaragua wordt steeds populairder. Waar Costa Rica en Panama tot een aantal jaar geleden dé landen waren om te bezoeken in Midden-Amerika worden Nicaragua en Guatemala de laatste jaren steeds populairder. Heel gek is dat niet. Met prachtige natuur, indrukwekkende vulkanen, heerlijke stranden en oude koloniale steden is hier meer dan genoeg te zien.

TIP – bij CheapTickets boek je een retourtje Nicaragua voor €387

Naast dat er ontzettend veel te zien en doen is, is het reizen in Nicaragua ook ontzettend makkelijk. Het land is qua oppervlakte 3x groter dan Nederland, maar de belangrijkste bezienswaardigheden liggen allemaal op rijafstand van elkaar. Dat betekent dat je in relatief korte tijd veel kunt zien.

Waarom naar Nicaragua

Omdat het nog niet wordt overspoeld door massatoerisme. Veel reizigers kiezen voor landen als Costa Rica of misschien wel Colombia en Peru als je Zuid-Amerika willen bezoeken. Tot een aantal jaar geleden was Nicaragua helemaal niet  zo ‘hot’ als het nu is. Best gek, want naast het feit dat het een schitterend land is, is het ook een van de meest veilige.

Er zijn weinig landen in Midden-Amerika waar het reizen zo makkelijk, leuk en voordelig is! In combinatie met de mooie natuur, oude steden, prima stranden en vriendelijke locals veranderd Nicaragua snel in een land dat iedereen wil bezoeken. En terecht!

Bezienswaardigheden

Laat je inspireren en lees hier alles over de mooiste en indrukwekkendste highlights het land!

Vliegtickets

Op zoek naar de voordeligste vliegtickets? Lees dan snel verder want wij geven de beste tips!

Backpacken

Wil jij binnenkort backpacken in dit prachtige land? Lees dan onze handige tips.

Wat is er te zien

Een hele hoop. Alles wat je tijdens je reis zoekt vind je in Nicaragua. Het mag dan niet de ruïnes hebben zoals het nabijgelegen Guatemala of de tropische regenwouden zoals Costa Rica… Nicaragua betoverd haar bezoekers met een adembenemend mooie natuur, actieve vulkanen, witte zandstranden en oude steden.

Zo mag je de koloniale architectuur van Granada zeker niet missen. Maar ook bekende bezienswaardigheden zoals de bijzondere eilanden als Ometepe in Lake Nicaragua en de Corn Islands aan de oostkust mag je zeker niet missen. En als je even genoeg hebt van het strand of de fel gekleurde huisjes (bijna onmogelijk) kun je altijd nog het binnenland in bij Matagalpa. Kortom, er is genoeg te zien!

TIP – op onze pagina Bezienswaardigheden Nicaragua vind je alle bezienswaardigheden

Beste reistijd

Goed weer op reis is best belangrijk. Lees hier alles over de beste reistijd van het land.

Budget

Het reizen is niet gratis. Ben je benieuwd wat het ongeveer kost? Lees dan snel verder.

Reizen

Wil jij reizen door Nicaragua? Lees dan onze tips over boeken van leuke en mooie reizen door het land.

De mooiste bezienswaardigheden

Overnachten

Lees alles over hoe je accommodatie vindt en boekt. Van luxe resorts tot low budget hostels.

Reisinformatie

Lees hier alles over visum, inentingen, vervoer, eten en drinken, geloof, inwoners en nog veel meer

Vervoer

Wil jij reizen? Lees dan onze tips over boeken van leuke en mooie reizen door het land.

Got Something to Say?

Your email address will not be published.