Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

reis expert header

Coba

Door: Ties    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 15 januari, 2020

In Mexico kom je vele prachtige Maya tempels tegen. Je kunt al deze tempels vanaf een gepaste afstand bewonderen. Vroeger mocht je alle tempels beklimmen, maar tegenwoordig is dit bij veel tempels niet meer mogelijk. Dit komt simpelweg omdat de vele Maya tempels in Mexico vandaag de dag te druk bezocht worden door toeristen van over de gehele wereld. Om de tempels te beschermen tegen de grote hordes toeristen, is het beklimmen bij de meeste tempels niet meer toegestaan.

Enkele Maya tempels in Mexico mag je nog wel beklimmen. De El Castillo tempel is er hier één van. Je vindt deze tempel in een groot complex met bijzondere bouwwerken: Coba. Wil je een Maya tempel beklimmen? Dan moet je in dit complex zijn.

Coba

3x leuke activiteiten in de buurt van Coba

De meeste mensen gaan naar Coba om hier de El Castillo tempel te beklimmen. Dit is zeker een aanrader, maar er is meer te doen in de directe omgeving van het complex. Hieronder zetten we de drie leukste activiteiten voor je op een rijtje.

De El Castillo tempel beklimmen

El Castillo, ook wel Nohoch-Mul genoemd, is een van de weinige Maya tempels in Mexico die je als toerist nog wel mag beklimmen. De tempel is 42 meter hoog en zeker niet gemakkelijk om te beklimmen, maar toch is de klim zeker de moeite waard. Op de top van de tempel heb je namelijk een prachtig uitzicht over de jungle.

Na het bewonderen van het prachtige uitzicht, moet je weer naar beneden klauteren. Vond je de klim omhoog al lastig? Zet je dan schrap, want het naar beneden klauteren is nog lastiger. Neem hier rustig de tijd voor, houd je goed vast en er kan niets mis gaan.

Tip ♥ – beklim de El Castillo tempel net voor zonsondergang. Nu kun je de zonsondergang namelijk van af de top van de Maya tempel bewonderen. Erg bijzonder!

Fietsen door Coba

Coba is een groot complex. Je vindt hier meerdere bijzondere bouwwerken. Als je naar het complex bent gereid om de El Castillo tempel te beklimmen, is het eigenlijk zonde om direct weer weg te gaan. Je kunt de andere bouwwerken op het complex namelijk ook nog bewonderen.

De bouwwerken op het complex liggen vrij ver uit elkaar. Daarom raden wij je aan om een fiets te huren, zodat je van bouwwerk naar bouwwerk kunt fietsen. En zie je het niet zitten om zelf door de jungle te fietsen? Dan kun je een fietstaxi huren voor omgerekend 5 euro per uur. Het huren van een fiets is goedkoper, namelijk slechts 2 euro per fiets.

Zwemmen in een cenote

In de directe omgeving van Coba vind je enkele prachtige cenotes, middenin de jungle. Heb je het warm gekregen van je klim naar de top van de Maya tempel? Zoek dan een van de cenotes op en neem een verfrissende duik. De bekendste cenote is de Cenote Choo-Ha.

Coba
Coba

Overnachten in Coba

In Coba zijn niet veel hotels te vinden. De hotels die in of net buiten het complex liggen, zijn over het algemeen erg prijzig. Dit komt simpelweg omdat er iedere dag veel toeristen naar het complex komen. De vraag naar hotelkamers is groot, dus de prijzen zijn hoger.

Wil je goedkoper overnachten? Zoek dan een hotel net buiten het complex. Op een half uurtje reizen vanuit Coba zijn meerdere leuke accommodaties te vinden, die veel goedkoper zijn dan de hotels die je op en net buiten het complex vindt.

De beste reistijd voor Coba

Je kunt het beste naar Coba reizen in de maanden november, december, januari, februari, maart of april. In deze maanden is de neerslag namelijk beperkt. Bovendien is er slechts een kleine kans op een orkaan. Ga je tussen juni en november naar het complex? Dan reis je in het orkaanseizoen. Dit wil niet zeggen dat je gegarandeerd met een orkaan te maken krijgt, maar in het orkaanseizoen is de kans op een orkaan wel beduidend groter. We raden je dan ook aan om dit seizoen te vermijden.

Van mei tot oktober is het regenseizoen in Mexico. Tijdens het regenseizoen regent het vrijwel iedere dag, soms zelfs de hele dag. Wil je niet dat jouw vakantie letterlijk in het water valt door regenval? Vermijd deze reisperiode dan en ga tussen november en april naar Coba.

Hoe kom je er?

Coba ligt op de wet tussen Valladolid en Tulum. Je kunt het complex het gemakkelijkst bereiken met een huurauto. Als je de zonsondergang op de El Castillo tempel wil bewonderen, heb je zelfs geen andere mogelijkheid om het complex te bereiken. Na zonsondergang rijden er namelijk geen bussen meer vanuit het complex.

Reis je liever met de bus naar het complex? Neem dan een bus van ADO of Colectivos in Valladolid of Tulum. Na ongeveer een uurtje ben je al bij de El Castillo tempel. Houd er rekening mee dat er na zonsondergang geen bussen meer terug rijden.

Locatie Coba

Wat wij vinden:
  • 8.6/10
    Midden Amerika Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

In Mexico kom je vele prachtige Maya tempels tegen. Je kunt al deze tempels vanaf een gepaste afstand bewonderen. Vroeger mocht je alle tempels beklimmen, maar tegenwoordig is dit bij veel tempels niet meer mogelijk. Dit komt simpelweg omdat de vele Maya tempels in Mexico vandaag de dag te druk bezocht worden door toeristen van over de gehele wereld. Om de tempels te beschermen tegen de grote hordes toeristen, is het beklimmen bij de meeste tempels niet meer toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder