Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Palenque

Door: Ties    |    Reacties: 0

In Mexico vind je vele bijzondere Maya vindplaatsen. Eén van de bekendste Maya ruïnes in het land is Palenque. Deze Mayastad heeft een prachtige ligging, namelijk middenin het regenwoud. Wat de stad zo bijzonder maakt, is het feit dat de grootste Maya-koning aller tijden hier hoogstwaarschijnlijk gewoond heeft. In de stad vind je de graftombe van deze koning, Pakal de Grote.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Palenque

De meeste mensen bezoeken Palenque om de graftombe van koning Pakal de Grote te bewonderen. Dit is niet zo vreemd, want het gebouw is inderdaad prachtig en erg indrukwekkend om te zien. Toch is er wel meer te zien en te doen in Palenque. In onderstaande alinea’s lees je hier meer over. Ook lees je meer over de graftombe van koning Pakal de Grote.

#1 De Tempel van de Inscripties

De graftombe van koning Pakal de Grote wordt ook wel de Tempel van de Inscripties genoemd. Deze tempel is zo mooi, dat deze ooit op de kaft van de Lonely Planet stond. Leuk weetje: in 1994 werden er in de tempel lichamelijke resten gevonden, duidelijk van het lichaam van een vrouw. Men denkt dat dit de resten zijn van de vrouw van koning Pakal de Grote.

Palenque
Palenque

#2 Andere tempels in Palenque

De Tempel van de Inscripties is prachtig, maar dit is zeker niet de enige tempel die je in de oude Mayastad kunt bewonderen. Zo kun je er ook de Tempel van de Zon, de Tempel van het Kruis en de Tempel van de Graaf zien. Op de Tempel van de Inscripties mag je niet klimmen, maar op de andere tempels wel. Wij raden je zeker aan dit te doen, want dan kun je de bijzondere tekeningen op de tempels echt goed zien. Ook heb je op de top van de tempels een prachtig uitzicht op de omgeving van Palenque.

#3 De jungle rond Palenque

De stad Palenque wordt omringd door een jungle. Als je de ruïnes in de stad hebt gezien en nog wat tijd over hebt, raden wij je zeker aan om de jungle rond Palenque even in te gaan. In de jungle vind je diverse wandelpaden, die je stuk voor stuk naar mooie bezienswaardigheden voeren. Denk hierbij aan mooie watervallen.

De beste reistijd

Je kunt de Mayastad het beste bezoeken in november, december, januari, februari, maart of april. Vanaf mei start namelijk het regenseizoen en dit seizoen loopt door tot en met oktober. Omdat Palenque in een junglegebied ligt, is het extra nat in de Mayastad. Ga je in het regenseizoen naar de stad, dan heb je zeker een regenjas nodig. Wat betreft de temperatuur, zijn de maanden december en januari het meest aangenaam om de oude stad te bezoeken. In deze maanden is het net wat minder warm dan in februari.

Palenque

Hoe kom je er?

Vanuit de diverse grote steden in Mexico reis je vrij snel met de bus naar Palenque. Wij raden je aan om in de vroege ochtend richting de Mayastad te reizen, zodat je niet op het heetst van de dag tussen de tempels rond hoeft te lopen. Ben je te ver van de stad verwijderd om hier al in de vroege ochtend te kunnen zijn? Boek dan een hotel in het stadje en ga de volgende dag richting de tempels, zodat je hier toch vroeg kunt zijn.

TIP ♥ –de bussen die vanuit Palenque vertrekken, zijn veelal nachtbussen. Als je niet een paar dagen in de vrij kleine stad vast wil zitten, raden wij je aan de vertrektijden van de bussen op tijd te checken. Zo voorkom je dat je je nachtbus mist en nog een dag in de Mayastad door moet blijven. Dit is zonde, want in de stad is naast het bewonderen van de Mayatempels niet zo veel te doen.

Locatie Palenque

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder

Tickets
boeken