Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Blue Mountains

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Op het eiland Jamaica vind je niet alleen prachtige stranden, maar kom je ook diverse mooie natuurgebieden tegen. Eén van de bekendste natuurgebieden op het eiland is Blue Mountains. Dit is de grootste bergketen van Jamaica, die naast zijn prachtige natuur ook bekend staat om de heerlijke Blue Mountain koffie.

4x leuke activiteiten in Blue Mountains

De meeste mensen gaan naar het natuurgebied om hier prachtige wandelingen te maken. Dit is niet voor niets, want het natuurgebied is uitermate geschikt voor een onvergetelijke hike door de natuur. Toch is er meer te doen dan alleen wandelen in de Blue Mountains. Hieronder zetten we drie andere activiteiten in het natuurgebied voor je op een rijtje.

Blue Mountains

Een koffieplantage bezoeken

Zoals al eerder vermeld, staat het natuurgebied niet alleen bekend om zijn hoge bergen. In Blue Mountains vind je namelijk ook meerdere koffieplantages, waar de lekkerste koffie van Jamaica wordt gemaakt. Je kunt deze koffieplantages bezoeken tijdens je tour door Blue Mountains. Uiteraard mag je tijdens je bezoek aan een koffieplantage ook een lekker kopje koffie proeven.

Je vindt meerdere koffieplantages in Blue Mountains. De meeste toeristen gaan naar Silver Hill, waar je de koffieplantages Silver Hill Coffee Factory en Mavis Ridge kunt bezoeken.

Irish Town bezoeken

In diverse plaatsen in de Blue Mountains zijn overblijfselen uit het koloniale verleden van Jamaica te vinden. Eén van deze plaatsen is Irish Town: een stadje dat vernoemd is naar de Ierse kolonisten die hier vele jaren geleden leefden. In Irish Town bewonder je diverse prachtige villa’s die uit het koloniale verleden van het land stammen, waaronder het Craighton Great House.

Wandelen door Cinchona Botanical Gardens

In natuurgebied Blue Mountains vind je prachtige tuinen. Deze horen bij Cinchona Botanical Gardens. Bezoek je dit park, dan kun je door de mooie tuinen wandelen. Ook zijn er enkele picknickplaatsen in het park, waar je de lunch kunt nuttigen. Het park is erg geliefd onder wandelaars en natuurliefhebbers.

De Blue Mountain Peak beklimmen

Sportievelingen die wel van een uitdaging houden, kunnen ervoor kiezen de Blue Mountain Peak te beklimmen. Deze klim is zeker niet eenvoudig: je hebt er naast een goede conditie ook een flink doorzettingsvermogen voor nodig. Ga jij de uitdaging aan? Ga dan richting Abbey Green of Mavis Bank, want vanuit hier vertrekken de tours richting de top van de Blue Mountain Peak.

Tip: je kunt jouw wandeltocht ook ’s nachts starten, zodat je bij zonsopgang bij de top van de berg bent. De zonsopgang op Blue Mountain Peak is absoluut een unieke ervaring. Dit maakt de intensieve wandeltocht naar de top in de nacht is zeker de moeite waard.

Overnachten in Blue Mountains
Natuurgebied Blue Mountains is erg geliefd onder toeristen. Omdat er iedere dag zo veel toeristen naartoe komen, is het gebied vrij toeristisch. Er zijn dan ook veel accommodaties in Blue Mountains te vinden. Denk hierbij aan hotels, maar ook aan appartementen, motels, bed and breakfasts, hostels en campings. Wij raden je aan om de diverse accommodaties in Blue Mountains goed met elkaar te vergelijken. Zo vind je vanzelf een accommodatie met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Zoek je een slaapplek in de bergen? Dan raden wij je aan om in een guest house te overnachten. Een guest house met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, is Mount Edge. Hier drink je bovendien heerlijke Blue Mountain koffie.

Blue Mountains
Blue Mountains

De beste reistijd voor Blue Mountains

Het is bijna altijd lekker warm op Jamaica. De gemiddelde dagtemperatuur op het eiland is het gehele jaar door 25 tot 30 graden. Wat betreft de temperatuur, maakt het dus niet zo veel uit wanneer je naar Jamaica gaat om natuurgebied Blue Mountains te verkennen.

Wel moet je er rekening mee houden dat Jamaica een orkaanseizoen kent. Het orkaanseizoen van Jamaica start in augustus en loopt door tot eind november. Er komen zeker niet altijd orkanen voor tijdens het orkaanseizoen, maar de kans op een orkaan is wel groter tussen augustus en november. Verder is het goed om te weten dat het in de maanden mei, juni, september en november veel regen valt op Jamaica. Wil je de regen zo veel mogelijk vermijden? Reis dan niet alleen buiten het orkaanseizoen, maar vermijd ook de maanden mei, juni, september en november.

Hoe kom je er?

Om in het prachtige natuurgebied te komen, vlieg je eerst naar de hoofdstad van Jamaica. Vanuit Kingston kun je namelijk een bus nemen naar het natuurpark. Je kunt er ook voor kiezen om een taxi te nemen, maar dit is wel duurder dan een busrit. En vind je het prettiger om zelf te rijden? Dan kun je op het vliegveld van Kingston een auto huren. Houd er wel rekening mee dat ook dit duurder is dan het kopen van een buskaartje.

Locatie Blue Mountains

Wat wij vinden:
  • 9/10
    Midden Amerika Expert - 9/10
9/10

Summary

Op het eiland Jamaica vind je niet alleen prachtige stranden, maar kom je ook diverse mooie natuurgebieden tegen. Eén van de bekendste natuurgebieden op het eiland is Blue Mountains. Dit is de grootste bergketen van Jamaica, die naast zijn prachtige natuur ook bekend staat om de heerlijke Blue Mountain koffie.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.