Belize is één van de kleinste landen van Midden Amerika. Het grenst aan Mexico en Guatemala. Als je op Belize googled krijg je prachtige plaatjes van witte stranden en een helder blauwe zee te zien. Daarnaast staat Belize bekend om misschien wel werelds grootste duik bezienswaardigheid, de “big blue hole”.

Wat is er te zien

Naast de prachtige kustlijn heeft het land veel meer te bieden. Er is dan ook meer dan genoeg te zien. Uiteraard kan je er duiken en snorkelen. Maar er zijn ook uitgestrekte oerwouden, berggebieden, prachtige natuurgebieden en watervallen. Tevens vind je er een hoop exotische dieren. En voor de cultuur liefhebbers zijn er nog een aantal Maya tempels te vinden. Al met al hoef geen enkele reiziger zich te vervelen in de kleine landje.

TIP – op onze pagina Bezienswaardigheden Belize vind je alle bezienswaardigheden

Beste reistijd Belize

Belize is warm, het heeft een subtropisch klimaat. Iets wat bij ons Europeanen altijd goed in de smaakt valt. De temperaturen aan de kust kunnen oplopen tot 35 graden maar kunnen ook dalen naar de 10. Gemiddeld is de temperatuur er zo’n 20 graden Celsius. In het binnenland wordt het warmer. Daar lopen de temperaturen zelfs op tot de 40 graden.

De beste maanden om naar Belize te reizen zijn februari, maart en april. De prijzen liggen dan wel wat hoger omdat het hoogseizoen is maar je vermijd in deze periode wel het regenseizoen. Dit wil niet zeggen dat je buiten deze maanden niet naar Belize kan.

Een visum is alleen nodig als je langer dan 30 dagen in het land blijft. Dit gebeurt niet vaak omdat het land relatief klein is. Houd er wel rekening mee dat je “vertrek belasting” dient te betalen bij het verlaten van het land. Dit was 40$ maar kan in de tussentijd zijn veranderd.