Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Inentingen Midden-Amerika

Door: Ties    |    Reacties: 0

Het regelen van je inentingen Midden-Amerika staat waarschijnlijk niet bovenaan je bucket-list. Hoewel het altijd een onderwerp is dat vaak wordt overgeslagen raden we aan om altijd goed te letten op de gezondheidsrisico als je naar het buitenland gaat. Niet alleen voor Midden-Amerika.

Verplichte inentingen Midden-Amerika

Op dit moment zijn er geen voor weinig landen verplichte inentingen Midden-Amerika. De enige inenting die je voor sommige landen nodig hebt is een inenting tegen gele koorts. En dat is alleen als je 7 dagen voor aankomst in een gele-koorts land bent geweest.

TIP ♥ – de meest elanden in Zuid-Amerika zijn en Panama gele-koorts landen!

Om je een beter inzicht te geven in de inentingen Midden-Amerika hebben we een overzicht gemaakt met de verplichte of aanbevolen inentingen.

Inentingen Midden-Amerika

*Inentingen tegen gele koorts zijn alleen verplicht als je 7 dagen voor aankomst in een gele-koorts land bent geweest

Malaria in Midden-Amerika

In sommige delen van Midden-Amerika komt Malaria voor. Dit is wel iets om rekening mee te houden tijdens je reis. Je kunt je hier niet tegen inenten dus let wel goed op met wat je doet, vooral als je dicht bij het water bent. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met landen waar Malaria voor komt.

TIP ♥ – de regelgeving voor het gebruik van malaria preventie is echter wel aangepast (zie Nu.nl). Dat betekent dat reizigers die naar Midden-Amerika (en andere werelddelen) gaan, niet elke dag malariatabletten hoeven te slikken. Pas als ze koorts hebben, kunnen ze eventueel tabletten innemen.

In deze landen komt Malaria voor

In de volgende landen komt Malaria voor. Verderop lees je hoe je malaria het beste kunt voorkomen.

 • Belize
 • Costa Rica (aan de oostkust)
 • Dominicaanse Republiek
 • El Salvador (bij de grens met Guatemala)
 • Honduras
 • Mexico (bij de grens met Guatemala)
 • Nicaragua
 • Panama

Malaria preventie

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

 • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
 • Groen = muggenwering
 • Grijs = geen malaria
Wat wij vinden:
 • 7.3/10
  MiddenAmerika-Expert - 7.3/10
7.3/10

Samenvatting

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen Midden-Amerika. De regels veranderen natuurlijk wel voortdurend dus blijf wel op de hoogte van de eventuele verplichte inentingen Midden-Amerika. Voorlopig kun je gewoon naar Midden-Amerika reizen zonder inentingen te halen. Er worden wel inentingen aanbevolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.

DE VOORDELIGSTE VLIEGTICKETS NU
VANAF €453
BOEK NU