Panama is een van de bekendste en meest bezochte landen van Midden Amerika. En dat is niet voor niets, want het is een indrukwekkend land. En een van de meest diverse. Of je nu aan het strand wil genieten van een cocktail, wil hiken door de jungle of de sfeervolle steden in het binnenland wil ontdekken. In Panama kan het allemaal.

TIP – bij CheapTickets boek je een retourtje Panama voor €511

Een ander groot voordeel van Panama is dat het land makkelijk bereisbaar is. De afstanden zijn, ondanks dat het een van de meest uitgestrekte landen in Midden Amerika is, prima te doen met de bus. Zo is de reis van Panama Stad naar Boquete, dat aan de andere kant van het land ligt, maar 7 uur. De meeste andere routes zijn korter. Daarnaast zijn de wegen in prima staat. Dit maakt Panama een van de makkelijkst bereisbare landen van het continent.

Waarom naar Panama

Panama is een van de meest veelzijdige landen die je kunt bezoeken. Ontdek de ruïnes van Spaanse forten aan de Caribische kust of ga diep de jungle in om inheemse gebieden te ontdekken met een kano. Ga snorkelen op de San Blas eilanden of ontdek de oogstrelend mooie natuur in Coiba National Park. Het maakt niet uit welke kant je op reist, je komt altijd wat moois tegen.

De avontuurlijke reizigers kunnen ziplinen door regenwouden, zwemmen met zeeschildpadden of hiken over bergen. Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen zich prima vermaken met duizenden kilometers aan ongerepte witte zandstranden en de tropische eilandjes aan de kust. Panama is een grote speeltuin!

Bezienswaardigheden

Laat je inspireren en lees hier alles over de mooiste en indrukwekkendste highlights het land!

Vliegtickets

Op zoek naar de voordeligste vliegtickets? Lees dan snel verder want wij geven de beste tips!

Backpacken

Wil jij binnenkort backpacken in dit prachtige land? Lees dan onze handige tips.

Wat is er te zien

Panama heeft een hoop bekende bezienswaardigheden zoals de San Blas eilanden of Bocas del Toro, maar er is zo veel meer te zien. Wat dacht je van oude Spaanse steden, de vele activiteiten in het binnenland en aan de kust, de bijzondere skyline van Panama Stad, de dichte regenwouden en natuurlijk de schitterende kustlijn.

Je kunt makkelijk van de gebaande paden gaan, en zodra je dat doet kom je op een van de meest bijzondere plekken op aarde. Kortom, dit indrukwekkende land is een fascinerende bestemming die iedere reiziger weet te boeien.

TIP – op onze pagina Bezienswaardigheden Panama vind je alle bezienswaardigheden

Beste reistijd

Goed weer op reis is best belangrijk. Lees hier alles over de beste reistijd van het land.

Budget

Het reizen is niet gratis. Ben je benieuwd wat het ongeveer kost? Lees dan snel verder.

Reizen

Wil jij reizen door Panama? Lees dan onze tips over boeken van leuke en mooie reizen door het land.

De mooiste bezienswaardigheden

San Blas Eilanden

San Blas eilanden

Boquete

Boquete

Bocas del Toro

Bocas del Toro

Overnachten

Lees alles over hoe je accommodatie vindt en boekt. Van luxe resorts tot low budget hostels.

Reisinformatie

Lees hier alles over visum, inentingen, vervoer, eten en drinken, geloof, inwoners en nog veel meer

Vervoer

Wil jij reizen? Lees dan onze tips over boeken van leuke en mooie reizen door het land.