Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Budget voor Mexico

Door: Ties    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Mexico is een veelzijdig land waar van alles te doen is. Of je nu wil relaxen op het strand, Maya tempels wil bezoeken, vulkanen wil beklimmen of steden wil verkennen. Het kan hier allemaal. Maar wat kost zo’n reis door Mexico nu precies? Dat is natuurlijk afhankelijk van het type reiziger dat je bent, maar om je een idee te geven hebben wij onze kosten bijgehouden en we delen deze tips en ervaringen over het budget voor Mexico graag met jou.

Het budget voor Mexico

Laten we voorop stellen dat een budget voor Mexico voor iedereen anders is. Waar de een als low-budget backpacker door het land reist, reist de ander met een eigen huurauto van resort naar resort. Het goede nieuws is, is dat je relatief goedkoop kan reizen in Mexico.

TIP ♥ – reken op minimaal €40 p.p. per dag*

Dit is echter wel een minimaal budget. Dus dan hebben we het over slapen in hostels, reizen met het openbaar vervoer, niet te veel tours en geen eten in fancy restaurants. De meeste reizigers geven ook iets meer uit. Als je het wat luxer doet tijdens je reis door Mexico reken dan op zo’n €50 p.p.

Wij reisde door Mexico voor €45 p.p.per dag. Wij reizen niet als low-budget backpackers, maar ook niet als luxepaardjes, slapen altijd in tweepersoonskamers in hostels en reizen af en toe wat luxer wanneer dat kan.

*dit is exclusief vlucht van Nederland naar Mexico

Chichen Itza

De entree voor Chichen Itza 242 pesos (€10)

Kosten voor accommodatie

De grootste kostenpost in je budget voor Mexico, naast je vliegticket, zijn de kosten voor accommodatie. Kosten voor accommodatie liggen gelukkig niet zo hoog, hoewel je het zo gek kan maken als je zelf wil. De low-budget backpackers kunnen in Mexico overnachten in dorms voor €8 per nacht. Op bekendere plekken als Mexico City of Cancun betaal je vaak iets meer.

Privékamers in hostels beginnen rond de €20 per nacht voor een budget optie. Voor budget hotels betaal je zo’n €25 tot €30 voor een standaard kamer. Als je voor een luxer hotel gaat moet je rekenen op ongeveer €50 per nacht. Airbnb is ook een optie in Mexico.

We hebben op de meeste plekken bijgehouden wat we kwijt waren voor accommodatie. Een aantal daarvan vind je hieronder. Deze prijzen zijn voor een tweepersoonskamer in een hostel of budget hotel.

 • Tulum €35 per nacht
  • Dorm in hetzelfde hostel  €10 per nacht
 • Merida €30 per nacht
 • Oaxaca €25 per nacht
  • Dorm in hetzelfde hostel   €8
 • Mexico Stad  €30 per nacht
 • Guanajuato ➜ €35 per nacht

Kosten per dag

Gemiddeld betaalde wij ongeveer €30 per nacht. Als je dit wil of kan delen komt dat neer op zo’n €15 p.p. per nacht. Nogmaals, wij slapen in privekamers in hostels of budget hotels. Dat is met 2 personen vaak net zo duur als overnachten in een dorm. Slaap je in een hotel? Reken dan op minimaal €40 per kamer per nacht.

Guanajuato

Kosten voor eten en drinken

Bij je budget voor Mexico moet je natuurlijk ook rekening houden met eten en drinken. Het eten in Mexico is overigens super lekker! En ook hier geldt; je kan het zo gek maken als je zelf wil. Daarnaast is het ook nog eens goed betaalbaar. Typische Mexicaanse gerechten zijn onder andere taco’s, burrito’s of enchiladas.

Als je in een restaurant een broodje besteld ben je zo’n €5 kwijt. Je kunt er ook voor kiezen om je eten te halen op straat bij de street food tentjes. Dit kost je vaak niet meer dan €3 voor een snack. Als je ’s avonds uit eten gaat betaal je voor een normale maaltijd al snel €10 tot €15 per persoon.

Hier wat kosten van eten en drinken in Mexico.

 • Ontbijtje  vanaf €5
 • Klein kipmaaltijd in lokaal restaurant vanaf €8
 • Sandwich in bar vanaf $5
 • Taco op straat vanaf €1
 • Lunch in lokaal restaurant vanaf $4
 • Boodschappen voor 1 dag  vanaf €15 (voor 2)
Kosten voor drinken
 • Fles water (0,5 liter) €0,50
 • Biertje  €1 tot €3
 • Koffie  €1,50
 • Verse orange juice  €3

Kosten per dag

Ervan uitgaande dat je buiten de deur ontbijt en eet, 4 flesjes water per dag drinkt en een biertje (of koffie) drinkt ben zo’n €15 per persoon, per dag  aan eten en drinken kwijt.

Budget Mexico

Kosten voor vervoer

Bij het samenstellen van je budget voor Mexico moet je ook nadenken over het vervoer. De meeste reizigers reizen met de bus of een huurauto. Het reizen met de bus is prima te doen, maar de afstanden zijn lang. Zo duurt de busreis tussen Mexico Std en Cancun al snel 15 uur. Hiervoor betaal je dan ook gelijk zo’n $60.

Je hebt ook nog de bekende colectivos. Een soort minivan die je in landen als Indonesië ook veel ziet. Het is een goedkope manier van reizen aangezien je per uur vaak maar zo’n €5 betaald. Nadeel is dat ze vaak alleen de bekende routes rijden. Een voorbeeld van onze kosten voor vervoer;

 • Cancun naar Mexico Stad  €60 p.p
 • Cancun naar Meride  €17 p.p
 • Tulum naar Cancun  €3,50 p.p
 • Oaxaca naar Mexico Stad  €27 p.p
 • Auto huren voor een dag  €25 p.p (check RentalCars voor mooie deals)

TIP ♥ – een handige website om bustickets te checken is ADO (in het Spaans)

Kosten per dag

De kosten voor vervoer zijn een beetje lastig in te passen in het budget Mexico omdat de een meer reist dan de ander. Daarnaast hebben wij een groot deel met een huurauto gereisd. Als we al onze vervoerskosten (incl. huurauto) delen door het aantal dagen in Mexico komen we op ongeveer €10 tot €15 p.p per dag uit.

Acapulco

Kosten voor activiteiten

De grootste invloed op je budget voor Mexico zijn de georganiseerde tours. Mexico is een land waar je veel zelfstandig kunt reizen. Stranden en steden kun je makkelijk op eigen gelegenheid bezoeken, maar de entree van een tempel of een nationaal park tikt al snel aan.

Wij hebben tijdens onze reis door Mexico niet veel betaalde activiteiten gedaan dus komt het voornamelijk neer op entreegelden. Snorkelen, wandelen, stadstours etc. kun je allemaal makkelijk zelf ondernemen. Daarmee kun je een hoop besparen. Voorbeelden van betaalde tours;

 • Duiken in Playa del Carmen $65 per duik
 • Snorkel spullen huren voor een dag  ➜ €5
 • Entree Chichen Itza €10
 • Entree Coba €2,50

Kosten per dag

De totale kosten voor activiteiten zijn voor iedereen anders. De een doet geen activiteiten terwijl de ander elke dag iets onderneemt. Reken op een gemiddelde van €5 per dag en dan met name voor entreegelden.

Wat wij vinden:
 • 8.4/10
  MiddenAmerika-Expert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Mexico is een veelzijdig land waar van alles te doen is. Of je nu wil relaxen op het strand, Maya tempels wil bezoeken, vulkanen wil beklimmen of steden wil verkennen. Het kan hier allemaal. Maar wat kost zo’n reis door Mexico nu precies? Dat is natuurlijk afhankelijk van het type reiziger dat je bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.