Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Xpujil

Door: Ties    |    Reacties: 0

Xpujil is geen grote stad, maar kiezen veel toeristen ervoor om de plaats te bezoeken tijdens hun vakantie in Mexico. Dit komt omdat de stad een uitvalsbasis is voor bezoeken aan diverse Maya vindplaatsen in de buurt, waaronder Calakmul en Hormiguero. Als je diverse Mayavindplaatsen wil bewonderen, is deze stad zeker de moeite waard om te bezoeken.

Activiteiten in Xpujil

Iedereen die naar Xpujil reist, doet dit om de diverse Maya vindplaatsen in de stad en in de directe omgeving van de stad te bewonderen. Je kunt deze Maya vindplaatsen op eigen houtje zoeken en bekijken, maar wij raden je altijd aan dit met een gids te doen. Zeker als je nog nooit bij een Maya vindplaats bent geweest, is het slim om een gids in de arm te nemen. Een gids kan je namelijk alles vertellen over de ruïnes die je ziet en dit maakt je bezoek aan Xpujil zeker extra interessant.

Vind je het leuk om de omgeving van Xpujil te verkennen? Dan kun je een fiets huren in het kleine stadje. Met een fiets verplaats je jezelf toch iets sneller van A naar B en dit betekent dat je in een korte tijd meer kunt zien. Echter, het dorp is ook klein genoeg om hier gewoon doorheen te wandelen. Het huren van een fiets is dus geen must.

Xpujil

De beste reistijd voor Xpujil

Mexico heeft niet alleen een regenseizoen, maar ook een orkaanseizoen. Wil je in de beste tijd van het jaar naar het land afreizen, dan raden wij je aan zowel het regenseizoen als het orkaanseizoen te vermijden. Het regenseizoen start in mei en duurt tot en met oktober. Gedurende deze periode kan het iedere dag regenen. Het orkaanseizoen start in juni en duurt tot en met november. In deze periode heb je heus niet iedere dag kans op een flinke orkaan, maar komen er wel veel orkanen voor. Het is belangrijk hier rekening mee te houden.

Wij raden je aan tussen november en april naar Mexico te reizen. In deze maanden is het niet alleen droger in het land, maar hoef je je bovendien geen zorgen te maken om gevaarlijke orkanen. Dit is dan ook de beste reistijd voor Xpujil.

Hoe kom je er?

Je kunt Xpujil het beste bereiken met de bus. Als je in de directe omgeving van de stad bent, kun je gewoon een directe bus naar Xpujil nemen. In de steden die in de directe omgeving van de stad liggen, worden vaak excursies aangeboden naar de Maya vindplaatsen. Boek je een excursie, dan word je met een busje naar de stad gebracht en heb je bovendien een gids tot je beschikking.

Wil je Xpujil met een gids bezoeken, dan raden wij je aan gewoon een excursie te boeken naar de stad. Dit is wat duurder dan het kopen van een los buskaartje en het zelf bewonderen van de Mayavindplaatsen in de stad, maar het is wel handig om in de stad een gids tot je beschikking te hebben.

Xpujil

Locatie Xpujil

Wat wij vinden:
  • 8/10
    MiddenAmerika-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Xpujil is geen grote stad, maar kiezen veel toeristen ervoor om de plaats te bezoeken tijdens hun vakantie in Mexico. Dit komt omdat de stad een uitvalsbasis is voor bezoeken aan diverse Mayavindplaatsen in de buurt, waaronder Calakmul en Hormiguero. Als je diverse Mayavindplaatsen wil bewonderen, is deze stad zeker de moeite waard om te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets
boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.