Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Cozumel

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Als je Mexico op een bijzondere manier wil beleven, ga dan naar één van de meest bijzondere plekken die het land te bieden heeft. Cozumel is een eiland dat eigenlijk net even losstaat van het land zelf. Daardoor is het bijna vanzelf al een hele andere belevenis dan de rest van het land. Zeker ook waar het gaat om de activiteiten die er te doen zijn. Hier kan je een aantal wensen die je mogelijk hebt laten uitkomen zodat je die van je bucketlist kan schrappen. Genoeg aanleiding om nu direct te boeken dus!

Ontspannen in Cozumel

Cozumel is vooral aantrekkelijk als toeristische bestemming. Het is dan ook de belangrijkste factor op het eiland. Wie dus echt een aantal typische dingen wil doen die horen bij een vakantie in Mexico kan hier dus heel goed terecht. Daardoor is het ook leuk om bijvoorbeeld het eindpunt van een rondreis door het land hier te laten zijn. Zo kan na een lange tocht nog enkele dagen lekker ontspannen voor je terug naar Nederland vertrekt. Er zijn dan ook voldoende gelegenheden waar je dit nog even goed kunt doen. Wees er wel tijdig bij met boeken, want het eiland is altijd populair.

Cozumel

De 5 leukste activiteiten in Cozumel

Een aantal zaken mag je gewoon simpelweg niet overslaan wanneer je in Cozumel verblijft. Aan de andere kant kan er zo veel te doen zijn, dat je misschien het overzicht niet helemaal kunt bewaren. Zorg in ieder geval dat je de volgende vijf dingen doet.

Duiken en snorkelen

Misschien ken je de foto’s wel van anderen die hier al eens geweest zijn. Duiken en snorkelen in het helderblauwe water van Mexico is een bijzondere belevenis die iedereen eigenlijk eens zou moeten meemaken. Als er één plek is waar je dit goed kunt doen, dan is het wel Cozumel. Let wel op, duiken en snorkelen zijn zeer populair. Dat betekent dus dat reserveren altijd een slimme zet is. Zo ben je verzekerd van een plekje.

Varen

Wil je niet het water in? Zorg dan in ieder geval dat je erop verblijft. Dat kan je bijvoorbeeld doen door een leuke boottocht te maken. Zo kan je genieten van het water op je eigen manier. Bovendien is er genoeg te zien, dus je hoeft je geen moment te vervelen. Boek een goede tocht bij een ervaren expert en je kunt er zeker van zijn dat je een ervaring rijker bent. Soms zijn activiteit 1 en 2 ook te combineren.

Discover Mexico Cozumel Park

Een dagje niet op of in het water kan natuurlijk ook lekker zijn. Wil je dan heel Mexico in het klein ontdekken? Ga dan een dagje naar Discover Mexico Cozumel Park. Het park gaat al om acht uur in de ochtend open dus wie er vroeg bij is kan extra veel meekrijgen. Hier kan je bijvoorbeeld een goed beeld krijgen van de Mexicaanse cultuur. Ook leuk wanneer je al op andere plekken bent geweest.

De stranden

Cozumel is in de eerste plaats een plek waar je lekker kunt ontspannen op een manier zoals dat alleen op vakantie kan. Dat doe je dus bijvoorbeeld door een plekje te claimen op één van de stranden. Rondom het eiland is een grote kustlijn en op één van de verschillende stranden zal je je zonder meer thuis voelen. Het kan ook best aantrekkelijk zijn om ze allemaal te proberen.

Mayan Cacao Company

Wanneer je van chocolade houdt, dan is dit de plek waar je moet zijn. De Mayan Cacao company laat je kennismaken met chocolade zoals je het nog nooit eerder geproefd of gezien hebt. Dat maakt het op zichzelf natuurlijk al een bijzondere ervaring. Ook hier geldt dat boeken een slimme zet kan zijn.

De natuur van Cozumel

Het is belangrijk om niet te vergeten dat Cozumel ook op het gebied van natuur het één en ander te bieden heeft. Dat komt vooral door de bijzondere ligging in de Caribische Zee. Het leuke daaraan is dat het een aantal dieren aantrekt die nergens anders op aarde te vinden zijn. Daardoor dragen ze ook allemaal de naam van het eiland. Het gaat dan vooral om vogels. Een punt van aandacht in recente jaren is dat een aantal van deze vogelsoorten in populatie aan het teruglopen is. Zo erg zelfs, dat sommige soorten met uitsterven worden bedreigd. Besef je dus hoe bijzonder het is als je ze ziet.

Het weer in Cozumel

Wees wel goed voorbereid op wat je aantreft wanner je op dit eiland aankomt. Ongeacht de maand van het jaar die het is, zal het er namelijk altijd behoorlijk warm zijn. Gemiddelden op de koudste momenten van het jaar liggen tussen de 22 en 25 graden Celsius. Als de zon in de zomermaanden goed doorzet, dan wordt het al snel een graad of 32 a 33. Met pieken tot tegen de 40 graden.

Wat wij vinden:
  • 8.4/10
    Midden Amerika Expert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Cozumel is een eiland dat eigenlijk net even losstaat van Mexico zelf. Daardoor is het bijna vanzelf al een hele andere belevenis dan de rest van het land. Zeker ook waar het gaat om de activiteiten die er te doen zijn. Hier kan je een aantal wensen die je mogelijk hebt laten uitkomen zodat je die van je bucketlist kan schrappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.

DE VOORDELIGSTE VLIEGTICKETS NU
VANAF €453
BOEK NU