Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Cozumel

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Als je Mexico op een bijzondere manier wil beleven, ga dan naar één van de meest bijzondere plekken die het land te bieden heeft. Cozumel is een eiland dat eigenlijk net even losstaat van het land zelf. Daardoor is het bijna vanzelf al een hele andere belevenis dan de rest van het land. Zeker ook waar het gaat om de activiteiten die er te doen zijn. Hier kan je een aantal wensen die je mogelijk hebt laten uitkomen zodat je die van je bucketlist kan schrappen. Genoeg aanleiding om nu direct te boeken dus!

Ontspannen in Cozumel

Cozumel is vooral aantrekkelijk als toeristische bestemming. Het is dan ook de belangrijkste factor op het eiland. Wie dus echt een aantal typische dingen wil doen die horen bij een vakantie in Mexico kan hier dus heel goed terecht. Daardoor is het ook leuk om bijvoorbeeld het eindpunt van een rondreis door het land hier te laten zijn. Zo kan na een lange tocht nog enkele dagen lekker ontspannen voor je terug naar Nederland vertrekt. Er zijn dan ook voldoende gelegenheden waar je dit nog even goed kunt doen. Wees er wel tijdig bij met boeken, want het eiland is altijd populair.

Cozumel

De 6 leukste activiteiten in Cozumel

Een aantal zaken mag je gewoon simpelweg niet overslaan wanneer je in Cozumel verblijft. Aan de andere kant kan er zo veel te doen zijn, dat je misschien het overzicht niet helemaal kunt bewaren. Zorg in ieder geval dat je de volgende vijf dingen doet.

Duiken en snorkelen

Misschien ken je de foto’s wel van anderen die hier al eens geweest zijn. Duiken en snorkelen in het helderblauwe water van Mexico is een bijzondere belevenis die iedereen eigenlijk eens zou moeten meemaken. Als er één plek is waar je dit goed kunt doen, dan is het wel Cozumel. Let wel op, duiken en snorkelen zijn zeer populair. Dat betekent dus dat reserveren altijd een slimme zet is. Zo ben je verzekerd van een plekje.

Bezoek de San Gervasio Ruïnes

Terug de tijd in. Deze ruïnes werden gebouwd in de hoogtij dagen van het Maya rijk voor de godin Ixchel, de godin van de vruchtbaarheid. Eeuwenlang is het een bedevaartsoord geweest voor vrouwen vanuit het hele land. Zij kwamen hier om de godin te eren en te vragen om gezond nageslacht. Als je de Ruïnes gaat bezoeken zorg dan dat je de Tempel van de Handen (temple of hands) niet overslaat.

Discover Mexico Cozumel Park

Een dagje niet op of in het water kan natuurlijk ook lekker zijn. Wil je dan heel Mexico in het klein ontdekken? Ga dan een dagje naar Discover Mexico Cozumel Park. Het park gaat al om acht uur in de ochtend open dus wie er vroeg bij is kan extra veel meekrijgen. Hier kan je bijvoorbeeld een goed beeld krijgen van de Mexicaanse cultuur. Ook leuk wanneer je al op andere plekken bent geweest.

De stranden

Cozumel is in de eerste plaats een plek waar je lekker kunt ontspannen op een manier zoals dat alleen op vakantie kan. Dat doe je dus bijvoorbeeld door een plekje te claimen op één van de stranden. Rondom het eiland is een grote kustlijn en op één van de verschillende stranden zal je je zonder meer thuis voelen. Het kan ook best aantrekkelijk zijn om ze allemaal te proberen. Lees hier onder meer over de stranden.

Mayan Cacao Company

Wanneer je van chocolade houdt, dan is dit de plek waar je moet zijn. De Mayan Cacao company laat je kennismaken met chocolade zoals je het nog nooit eerder geproefd of gezien hebt. Dat maakt het op zichzelf natuurlijk al een bijzondere ervaring. Ook hier geldt dat boeken een slimme zet kan zijn.

De Cozumel Markt

Op het eiland vind je meer dan genoeg kleine marktjes. Allemaal het bezoeken waard. Door de mix van de heerlijke geuren, kleuren en smaken van het lekkere eten met de altijd vriendelijke verkopers is het een klein feestje om de markt te bezoeken. Waar je ook van houdt, er zit altijd wel iets bij voor iedere soort reiziger.

Snorkelen @ Playa Corona

De natuur van Cozumel

Het is belangrijk om niet te vergeten dat Cozumel ook op het gebied van natuur het één en ander te bieden heeft. Dat komt vooral door de bijzondere ligging in de Caribische Zee. Het leuke daaraan is dat het een aantal dieren aantrekt die nergens anders op aarde te vinden zijn. Daardoor dragen ze ook allemaal de naam van het eiland. Het gaat dan vooral om vogels. Een punt van aandacht in recente jaren is dat een aantal van deze vogelsoorten in populatie aan het teruglopen is. Zo erg zelfs, dat sommige soorten met uitsterven worden bedreigd. Besef je dus hoe bijzonder het is als je ze ziet.

Het weer in Cozumel

Wees wel goed voorbereid op wat je aantreft wanner je op dit eiland aankomt. Ongeacht welke maand van het jaar het is, zal het er namelijk altijd lekker warm zijn. Gemiddelden tijdens de koudste momenten van het jaar liggen tussen de 22 en 25 graden Celsius. Als de zon in de zomermaanden goed doorzet, dan wordt het al snel een graad of 32 a 33. Met pieken tot tegen de 40 graden. De beste tijd om het eiland te bezoeken zijn de maanden maart en april.

Ruïnes van San Gervasio, Cozumel

De stranden van Cozumel

Het mag geen verrassing heten dat een eiland voor de kust van Mexico prachtige stranden heeft. Het eiland leeft er zelfs grotendeels van. Ieder jaar weten zo’n twee miljoen bezoekers de weg naar het eiland te vinden vanwege de prachtige stranden die er te vinden zijn. Gezegd met witte stranden en turquoise blauwe wateren is het een waar tropisch paradijs. Het is de ideale plek om je vakantie in of rondreis door Mexico af te sluiten.

Hier onder een overzicht van, volgens ons, de mooiste stranden:

  1. Playa Palancar. Met stip op nummer 1, zoals ze dat zo mooi zeggen in de Top 40. Maar wij denken dat het voor Playa Palancar ook zeker gezegd mag worden. Aan de rand van het groen, ruim 1000 meter wit strand, turquoise wateren, parasols te huur mocht je dit nodig hebben en een authentieke bar met een heus palapa dak voor een ijskoud biertje of overheerlijke taco. Beter dan dit wordt het niet.
  2. Playa Corona. Misschien niet zozeer een strand als wel een geweldige locatie om te snorkelen. Natuurlijk is er ook strand maar de mensen hier komen voor het onderwater leven. Net voor de kust van dit strand vind je namelijk een deel van het Chankanaab reef, een marine gebied dat barst van het leven onder water.
  3. Playa Bonita. Volgens vele het meest romantische strand van het eiland. Playa Bonita ligt wat meer afgelegen aan de oost kust van het eiland maar is zeker de moeite waard. Door de afgelegen ligging is het er nagenoeg nooit echt druk. Desondanks is ook dit strand gezegend met witte stranden en helder blauwe wateren. Bezoekers die houden van geschiedenis kunnen hier een hart ophalen. Het strand heeft namelijk een kleine Maya ruïne. De Maya’s dachten dat deze ruïne het einde van de beschaafde wereld was omdat dit het meest oostelijke stukje land was wat zij kenden.

Playa Palancar

Locatie Cozumel

Wat wij vinden:
  • 8.4/10
    Midden Amerika Expert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Cozumel is een eiland dat eigenlijk net even losstaat van Mexico zelf. Daardoor is het bijna vanzelf al een hele andere belevenis dan de rest van het land. Zeker ook waar het gaat om de activiteiten die er te doen zijn. Hier kan je een aantal wensen die je mogelijk hebt laten uitkomen zodat je die van je bucketlist kan schrappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets
boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.