Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Teotihuacan

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Wie op reis gaat door Mexico doet verschillende oude ruïnes aan. Er is er echter één die er op allerlei fronten echt tussenuit springt. Dat is Teotihuacan. Alleen al omdat dit een oude stad is die werd gesticht ver voor de wereldwijde beschaving zijn intrede deed. Sindsdien is het in grote mate bewaard gebleven.

Vroege wereldstad

Teotihuacan is geen oude stad van de Maya’s (of Azteken), maar van de minder bekende Teotihuacanen. Teotihuacan was ooit een gigantisch rijk. Het is bekend door de twee enorme piramides, de Pirámide del Sol (Piramide van de Zon) en de Pirámide de la Luna (Piramide van de Maan).

Ten tijde van de stichting van Teotihuacan was dit echter wel anders. Het gaat dan over de periode van meer dan 2.000 jaar geleden. Destijds was dit één van de grootste steden van de wereld. Er woonden toen zo’n 125.000 mensen.

Tot op de dag van vandaag zijn er in alle steden op de wereld zaken terug te vinden die destijds in steden zoals Teotihuacan werden ontdekt. Wanneer je dus zelf in een stad woont in Nederland, dan kan het best wel eens heel interessant zijn om te kijken naar de vroege geschiedenis van de steden.

Teotihuacan

De 5 leukste activiteiten in Teotihuacan

Eigenlijk is het bezoek aan Teotihuacan natuurlijk zelf al een activiteit. Dat neemt echter niet weg dat er verschillende dingen te doen zijn op deze plek. Het kan dus wel gemakkelijk zijn om hier een idee over te hebben. Deze vijf moeten op je lijstje staan.

De stad bezoeken

Natuurlijk gaat het je in de eerste plaats om de stad zelf. Er is hier zoveel bijzonders te zien. Alleen al omdat er op de wereld nog nauwelijks plekken van dergelijke omvang te vinden zijn die al meer dan 2000 jaar bewaard zijn gebleven. Wie dus niet direct met een specifiek doel naar deze plek is getrokken, kan zich gemakkelijk vermaken met alles wat er hier te zien is. Vergis je niet, dat is heel veel. Alle reden dus om alleen al zonder specifiek doel de stad te bezoeken.

De piramides

Wie wat meer de diepte in wil gaan, doet dat door de piramides te bezoeken. Deze zijn niet te vergelijken met dezelfde bouwwerken in Egypte, maar ze zijn niet minder bijzonder. Zeker ook wanneer ervoor gekozen wordt om dit te doen met een gids. Aan de hand van de kennis en bijzondere verhalen die je hier oppikt kan je pas echt een goed beeld vormen van wat er zich hier allemaal heeft afgespeeld door de eeuwen heen.

Fietsen

Wie wat langer blijft, doet er ook goed aan een dagje uit te trekken om de grotere omgeving rondom deze historische stad te ontdekken. Zeker ook wanneer de volgende stop Mexico Stad is, of juist wanneer hier net uit vertrokken is. Het contrast tussen die drukte en de rust die je hier vindt kan immers bijna niet groter. Het is gemakkelijk om hier een fiets te huren. Alle reden om hiervoor te kiezen dus.

Ballonvaart

Wanneer je er middenin staat, dan kan Teotihuacan al als immens groot overkomen. Wanneer je echter een echt goed beeld wilt krijgen van de stad als geheel, dan doe je dat door een ballonvaart te boeken. Dit is één van de populairste manieren in deze streek om de stad eens echt goed te beleven. Let wel op dat het daardoor ook druk kan zijn. Wees dus tijdig met boeken om zeker te zijn van een plaatsje.

Museum

Bij de stad is ook een museum waarin enkele zeer bijzondere archeologische vondsten net iets beter bewaard kunnen worden. Deze zijn tentoongesteld zodat ook jij als bezoeker er optimaal van kan genieten. Zo kan je zien hoe sommige voorwerpen die we nog altijd kennen en gebruiken eigenlijk hun oorsprong hebben.

Reis boeken naar Teotihuacan

Een reis naar Teotihuacan boeken doe je wanneer je ook nog andere plannen hebt. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je een stedentrip naar Mexico Stad op het programma hebt staan. Je maakt dan direct gebruik van de gelegenheid om deze speciale plek op de wereld te beleven. Daarom is het ook verstandig om goed uit te zoeken waar je allemaal kaartjes voor moet hebben en welke delen vrij te bezoeken zijn. Er komen hier immers jaarlijks flink wat mensen naartoe. Je wilt niet in een situatie komen waarin je niet kan doen wat je graag zou willen doen. Pas hier dus altijd goed op.

Onderzoek in Teotihuacan

Het bijzondere aan Teotihuacan is dat het een nooit eindigend onderzoek herbergt. Er is zo veel te vinden in de bodem en in een steeds groter gebied om de stad heen, dat er voortdurend archeologen aan het werk zijn om alles op te graven en in kaart te brengen. Een aantal van de belangrijkste vondsten op aarde zijn in de afgelopen jaren op deze plekken gedaan.

Wat wij vinden:
  • 8.9/10
    Midden Amerika Expert - 8.9/10
8.9/10

Samenvatting

Er is er echter één die er op allerlei fronten echt tussenuit springt. Dat is Teotihuacan. Alleen al omdat dit een oude stad is die werd gesticht ver voor de wereldwijde beschaving zijn intrede deed en sindsdien in grote mate bewaard is gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.