Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Orizaba

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Als je Mexico gaat bezoeken, wees er dan zeker van dat je ook Orizaba opneemt in je plannen. Hier zie je de wereld van twee kanten. Trek door de vallei en je ziet prachtige natuur in een mooie omgeving. Strijk neer in de stad zelf en je krijgt van alles mee op het gebied van de Mexicaanse cultuur. Dat is nog eens iets anders dan de meer toeristische bestemmingen die het land ook aanbiedt. Reden genoeg om het serieus te over wegen. Sterker nog, na deze beschrijving zal je direct willen boeken!

Rust en ruimte

De naam Orizaba betekent in de inheemse taal Nahuatl “plaats van vrolijk water”. En als je er geweest bent begrijp je die omschrijving. Door zijn hoge ligging is het weer er altijd aangenaam, er is ontzettend veel te doen en de natuur in de omgeving is prachtig. Vooral in de zon in de vallei van Orizaba zal je dat echte vakantiegevoel ervaren. Dit uitgestrekte gebied staat voor rust en ruimte. Dit is op zichzelf al een kenmerk van deze streek. Het is in recente jaren een belangrijk economisch centrum van Mexico geworden, juist omdat het er bijvoorbeeld zeer veilig is en er relatief weinig gebeurt. Met de financiële bloeiperiode is ook de aantrekkingskracht voor reizigers en toeristen opgekomen. Zeker ook omdat het leuk te combineren is met de nabijgelegen Mexicaanse zusterstad Cordoba. Daardoor is er gemakkelijk een echte vakantie van te maken met alles erop en eraan.

Orizaba

De 5 leukste activiteiten in Orizaba

De veelzijdigheid van Orizaba en het gebied eromheen zorgt ervoor dat er een zeer grote diversiteit in de activiteiten te vinden is. Daardoor kan het lastig zijn om de leukste eruit te pikken. Neem in ieder geval deze vijf opties mee tijdens je verblijf.

Wandelen

Een uitgestrekt gebied in een vallei vraagt er natuurlijk om, om de wandelschoenen aan te trekken. Wie naar Orizaba komt kan dan ook uren vermaak vinden op dit vlak. Dit kan overigens ook in de stad zelf. Daar zijn prachtige aangelegde parken te vinden waar je heerlijk doorheen kunt lopen en zo nu en dan lekker kunt zitten op een bankje om helemaal tot jezelf te komen. Een goed voorbeeld van een leuk park is Alameda Francisco Gabilondo Soler Cri Cri.

Het biermuseum

Een belangrijke economische factor in Orizaba is de bierbranche. Er zijn verschillende brouwerijen hier gevestigd. Om die reden is bier hier dus een belangrijk goed. Dat is ook terug te zien in het Museo de la Cerveza, ofwel, het biermuseum. Je leert hier veel over de geschiedenis van bier en de verschillende methodes om het te maken. Het is ook nog eens gevestigd bij één van de brouwerijen, dus er is ook altijd wel bier te vinden. Let wel op, het is geen groot museum.

Teleférico de Orizaba

Wil je een dag lang vermaak zonder dat het veel kost? Trek dan naar Teleférico de Orizaba. De stad ligt in de vallei, aan de voet van de bergen. Met de kabelbaan ga je omhoog naar de bergtop terwijl het uitzicht langzaam maar zeker groter en mooier wordt. Eenmaal op de top van de berg aangekomen overzie je de gehele vallei. Een panoramisch beeld dat je niet snel meer zal vergeten.

Kunstmuseum

Het gebouw op zichzelf is al de moeite waard, maar ook de kunstwerken die er binnen te vinden zijn mag je niet missen. Orizaba biedt een plek aan de vele schilders en kunstenaars die uit de regio zelf zijn voortgekomen door de eeuwen heen. Een goed geïnformeerde gids kan je hier ook nog eens veel meer over vertellen. Zo leer je direct ook een belangrijk deel kunstgeschiedenis dat nog wat onderbelicht is.

Kathedraal van San Miguel

Geen stadsbezoek is compleet zonder een tocht naar de kerk of kathedraal. In Orizaba gaat het dan om de kathedraal van San Miguel. Zoals je mag verwachten is het zowel van buiten als vanbinnen een schoonheid om te zien. Bovendien biedt het nog een ander voordeel. Het is er altijd lekker koel wanneer de temperatuur buiten hoog oploopt.

Orizaba

De Pico de Orizaba Vulkaan

Hou je van avontuur tijdens je reis? Ga dan de uitdaging aan van het beklimmen van de Pico de Orizaba vulkaan. Dit wonder der natuur ligt prachtige gelegen en met zijn 5600 meter hoogte is het een ware uitdaging. Het is tevens het hoogste punt van Mexico. Zorg wel dat je enige ervaring hebt en goede uitrusting meeneemt tijdens je beklimming. Door zijn hoogte en de gletsjer die boven op de top ligt is het geen makkelijke beklimming.

De geschiedenis van Orizaba

Het leuke aan de geschiedenis van Orizaba is dat deze al veel eerder begint dan voor veel andere Mexicaanse steden en plaatsen het geval is. Al ver voordat het land werd gekolonialiseerd was hier immers flinke bedrijvigheid te vinden. Er zijn dan ook in de stad nog verschillende monumenten en tentoonstellingen te vinden die hieraan herinneren. Tijdens de koloniale periode groeide het belang van de stad steeds verder en eigenlijk doet het dat tot op de dag van vandaag nog altijd. Een Amerikaans oorlogsschip dat gebruikt werd in de wereldoorlogen werd zelfs naar de stad vernoemd.

Het weer in Orizaba

Eigenlijk is een reis naar Orizaba beter te maken in de Nederlandse wintermaanden. In december, januari en februari is het er immers zo rond de 21 graden Celsius. De rest van het jaar loopt het kwik al snel op tot over de dertig graden. Wie lekker hele dagen niets wil doen kan dus ook gewoon in de zomer perfect terecht. Wie echter iets actiever van aard is, kiest voor de winter.

Locatie Orizaba

Wat wij vinden:
  • 8.6/10
    Midden Amerika Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

Als je Mexico gaat bezoeken, wees er dan zeker van dat je ook Orizaba opneemt in je plannen. Hier zie je de wereld van twee kanten. Trek door de vallei en je ziet prachtige natuur in een mooie omgeving. Strijk neer in de stad zelf en je krijgt van alles mee op het gebied van cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets
boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.