Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Oaxaca

Door: Ties    |    Reacties: 0

Wil je het echte Mexico leren kennen? Dan raden wij je aan om Oaxaca te bezoeken. Deze provincie met gelijknamige hoofdstad is niet zo bekend onder toeristen, maar brengt juist een groot voordeel met zich mee. In de stad is namelijk veel te doen, te zien en te beleven, maar zijn niet veel toeristen. Op deze pagina lees je meer over deze stad in het binnenland van Mexico.

5x leuke activiteiten in Oaxaca

Oaxaca is niet zo bekend en beduidend minder toeristisch dan vele andere grote steden in Mexico, maar dit betekent zeker niet dat er niets te doen is in deze stad. Om je te laten zien dat je je niet hoeft te vervelen als je in deze stad bent, beschrijven we in onderstaande alinea’s vijf leuke activiteiten die je kunt ondernemen in Oaxaca.

#1 Een wandeling langs de kleurrijke gebouwen in de stad

In Mexico vind je vele koloniale steden met een Spaans tintje en vooral veel kleur. Doe je hier een flinke scheut kleur bij, dan krijg je de stad Oaxaca. In de stad vind je vele kleurrijke huizen, die de stad een vrolijke uitstraling geven. Maak je een wandeling door de stad, dan kun je de kleurrijke huizen goed bewonderen. Ook kun je tijdens je wandeling veel mooie foto’s maken.

#2 Handgemaakte souvenirs kopen

Oaxaca is niet zo toeristisch, maar toch worden ook hier souvenirs verkocht. Wil je souvenirs kopen om na jouw vakantie in Mexico mee naar huis te nemen? Dan raden wij je aan dit in Oaxaca te doen. In de stad koop je namelijk de mooiste souvenirs, die stuk voor stuk met de hand gemaakt worden.

Oaxaca
Oaxaca

#3 De graphic arts route volgen

Oaxaca wordt ook wel de culturele hoofdstad van Mexico genoemd. Dit komt omdat er veel kunstwerken in de stad te vinden zijn, vrijwel allemaal in de vorm van streetart op de muren. Volg je de graphic arts route, dan krijg je een groot deel van deze mooie kunstwerken te zien. Ook dit zorgt voor prachtige foto’s.

#4 Diverse musea bezoeken

In de culturele hoofdstad van Mexico vind je uiteraard ook een museum. Sterker nog, er zijn diverse musea in de stad te vinden. De meeste musea kun je gratis bezoeken. Er staat alleen een donatiebox waar je een bedrag naar keuze in kunt doen, om het museum financieel te steunen.

#5 Hiken naar de Hierve el Agua

De Hierve el Agua is een opgedroogde waterval, die ontstaan is door het hoge kalkgehalte in het water. Je vindt de opgedroogde waterval op ongeveer 1,5 uur lopen van Oaxaca. De wandeling naar de opgedroogde waterval is erg mooi en ook het aanzicht van de waterval zelf is zeker de moeite waard om een paar uurtjes voor te wandelen.

Oaxaca

De beste reistijd

Wij raden je aan in de maanden november, december, januari, februari, maart of april naar de culturele hoofdstad van Mexico te gaan. In mei start namelijk het regenseizoen in Mexico en in juni komt hier nog een ongewenst seizoen bij: het orkaanseizoen. Beide seizoenen zijn in oktober weer afgelopen en dit betekent dat je in november weer zonder zorgen naar Oaxaca en de rest van Mexico kunt reizen.

Hoe kom je er?

De meeste mensen reizen naar Oaxaca met de bus. De bussen naar de culturele hoofdstad van Mexico vertrekken vanuit de diverse grote steden in het land. Ben je in Mexico-Stad, dan duurt je busreis ongeveer 6 uur. Zit je aan de kust, dan ben je langer onderweg. Houd in dit geval rekening met een reistijd van 7 tot 9 uur.

Met de bus reis je goedkoper naar de stad, maar ben je wel langer onderweg. Zeker de busreizen vanuit de diverse kustplaatsen in Mexico duren lang. Reis je liever wat korter? Dan kun je ook een vlucht boeken. Hier betaal je doorgaans 100 tot 120 dollar voor.

Locatie Oaxaca

Wat wij vinden:
  • 8/10
    MiddenAmerika-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Wil je het echte Mexico leren kennen? Dan raden wij je aan om Oaxaca te bezoeken. Deze provincie met gelijknamige hoofdstad is niet zo bekend onder toeristen, maar brengt juist een groot voordeel met zich mee. In de stad is namelijk veel te doen, te zien en te beleven, maar zijn niet veel toeristen. Op deze pagina lees je meer over deze stad in het binnenland van Mexico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.