Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Oaxaca

Door: Ties    |    Reacties: 0

Wil je het echte Mexico leren kennen? Dan raden wij je aan om Oaxaca te bezoeken. Deze provincie met gelijknamige hoofdstad is niet zo bekend onder toeristen, maar brengt juist een groot voordeel met zich mee. In de stad is namelijk veel te doen, te zien en te beleven, maar zijn niet veel toeristen. Op deze pagina lees je meer over deze stad in het binnenland van Mexico.

5x leuke activiteiten in Oaxaca

Oaxaca is niet zo bekend en beduidend minder toeristisch dan vele andere grote steden in Mexico, maar dit betekent zeker niet dat er niets te doen is in deze stad. Om je te laten zien dat je je niet hoeft te vervelen als je in deze stad bent, beschrijven we in onderstaande alinea’s vijf leuke activiteiten die je kunt ondernemen in Oaxaca.

#1 Een wandeling langs de kleurrijke gebouwen in de stad

In Mexico vind je vele koloniale steden met een Spaans tintje en vooral veel kleur. Doe je hier een flinke scheut kleur bij, dan krijg je de stad Oaxaca. In de stad vind je vele kleurrijke huizen, die de stad een vrolijke uitstraling geven. Maak je een wandeling door de stad, dan kun je de kleurrijke huizen goed bewonderen. Ook kun je tijdens je wandeling veel mooie foto’s maken.

#2 Handgemaakte souvenirs kopen

Oaxaca is niet zo toeristisch, maar toch worden ook hier souvenirs verkocht. Wil je souvenirs kopen om na jouw vakantie in Mexico mee naar huis te nemen? Dan raden wij je aan dit in Oaxaca te doen. In de stad koop je namelijk de mooiste souvenirs, die stuk voor stuk met de hand gemaakt worden.

Oaxaca

Centrum van Oaxaca 

Oaxaca

#3 De graphic arts route volgen

Oaxaca wordt ook wel de culturele hoofdstad van Mexico genoemd. Dit komt omdat er veel kunstwerken in de stad te vinden zijn, vrijwel allemaal in de vorm van streetart op de muren. Volg je de graphic arts route, dan krijg je een groot deel van deze mooie kunstwerken te zien. Ook dit zorgt voor prachtige foto’s.

#4 Diverse musea bezoeken

In de culturele hoofdstad van Mexico vind je uiteraard ook een museum. Sterker nog, er zijn diverse musea in de stad te vinden. De meeste musea kun je gratis bezoeken. Er staat alleen een donatiebox waar je een bedrag naar keuze in kunt doen, om het museum financieel te steunen.

#5 Hiken naar de Hierve el Agua

De Hierve el Agua is een opgedroogde waterval, die ontstaan is door het hoge kalkgehalte in het water. Je vindt de opgedroogde waterval op ongeveer 1,5 uur lopen van Oaxaca. De wandeling naar de opgedroogde waterval is erg mooi en ook het aanzicht van de waterval zelf is zeker de moeite waard om een paar uurtjes voor te wandelen.

Oaxaca

Markt @ Oaxaca 

De beste reistijd

Wij raden je aan in de maanden november, december, januari, februari, maart of april naar de culturele hoofdstad van Mexico te gaan. In mei start namelijk het regenseizoen in Mexico en in juni komt hier nog een ongewenst seizoen bij: het orkaanseizoen. Beide seizoenen zijn in oktober weer afgelopen en dit betekent dat je in november weer zonder zorgen naar Oaxaca en de rest van Mexico kunt reizen.

Wandelingen rond Oaxaca

Oaxaca is niet alleen een leuke stad. Vaak is het ook het begin punt van wandeling of tochten door de omringende natuur. Het gebied herbergt namelijk een aantal van Mexico’s mooiste landschappen. Je vindt er een groot diversiteit aan landschappen. Bos van dennen en ijken, watervallen, grotten en schitterende panorama’s vanaf viewpoints. Mocht je de tijd hebben raden we je dan ook van harte aan om een wandeltocht in de omgeving van Oaxaca te gaan maken.

Er zijn verschillende wandelingen, van 8km tot 22 km lang. De meeste van deze hikes kan je op één dag doen. Soms wordt het aangeraden om halverwege te overnachten en uit te rusten. Daarnaast geeft het overnachten een extra dimensie aan de wandeling omdat je ’s nachts vaak schitterende sterrenhemels kunt bekijken. Veel van deze wandelingen komen langs een aantal kleine dorpjes uit het gebied. Neem je tijd in deze dorpjes/steden want het zijn vaak ontzettend leuke en authentieke bestemmingen.

Als je gaat wandelen laat je dan van te voren goed informeren over de weersomstandigheden. Sommige wandelroutes zijn in het regenseizoen nauwelijks begaanbaar door de vele regen en in het winterseizoen kunnen de temperaturen in de hooggebergtes erg laag zijn. Hou daar dus rekening mee.

Hoe kom je er?

De meeste mensen reizen naar Oaxaca met de bus. De bussen naar de culturele hoofdstad van Mexico vertrekken vanuit de diverse grote steden in het land. Ben je in Mexico-Stad, dan duurt je busreis ongeveer 6 uur. Zit je aan de kust, dan ben je langer onderweg. Houd in dit geval rekening met een reistijd van 7 tot 9 uur.

Met de bus reis je goedkoper naar de stad, maar ben je wel langer onderweg. Zeker de busreizen vanuit de diverse kustplaatsen in Mexico duren lang. Reis je liever wat korter? Dan kun je ook een vlucht boeken. Hier betaal je doorgaans 100 tot 120 dollar voor.

Locatie Oaxaca

Wat wij vinden:
  • 8/10
    MiddenAmerika-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Wil je het echte Mexico leren kennen? Dan raden wij je aan om Oaxaca te bezoeken. Deze provincie met gelijknamige hoofdstad is niet zo bekend onder toeristen, maar brengt juist een groot voordeel met zich mee. In de stad is namelijk veel te doen, te zien en te beleven, maar zijn niet veel toeristen. Op deze pagina lees je meer over deze stad in het binnenland van Mexico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets
boeken