Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Mexico Stad

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Mexico Stad heeft maar liefst 20 miljoen inwoners. Dit maakt de stad een van de grootste steden van de wereld. Ben je in Mexico, dan mag je deze fascinerende metropool zeker niet missen. In de stad kun je niet alleen fijn winkelen en lekker eten, maar kom je bovendien vele interessante bezienswaardigheden tegen. Je zal jouw bezoek aan deze indrukwekkende wereldstad niet snel vergeten!

7x zien en doen in Mexico Stad

In Mexico Stad is ontzettend veel te doen. We raden je aan om enkele dagen uit te trekken voor je verblijf, want deze tijd heb je zeker nodig om de bijzondere stad goed te verkennen. In onderstaande alinea’s lees je wat je allemaal kunt zien en doen in Mexico Stad.

Mexico Stad

Coyoacán

Coyoacán is een bekende wijk in Mexico Stad. In deze wijk komen toeristen, welvarende Mexicanen en creatieve kunstenaars samen. In de wijk wandel je door schattige straatjes en kom je onderweg gezellige ‘plazas’, leuke markten en mooie gebouwen tegen.

La Condesa

Ben je op zoek naar leuke souvenirs om jou aan je geweldige vakantie in Mexico te herinneren? Dan raden wij je aan om naar La Condesa te gaan. Door Nederlandse toeristen wordt La Condesa ook wel de Mexicaanse Jordaan genoemd. Je kunt hier geweldige souvenirs kopen, maar ook lekker eten. Veel restaurants in La Condesa hebben een sfeervol terras, waar je neer kunt ploffen als je genoeg souvenirs hebt gekocht. Nu kun je lekker genieten van de gezellige omgeving.

De Zocalo

Vrijwel iedere grote stad heeft een of meerdere grote pleinen. Uiteraard is dit ook in Mexico Stad het geval. Het grote plein van deze stad heet de Zocalo. Je kunt naar de Zocalo gaan om lekker mensen te kijken, maar ook om diverse mooie monumenten te bewonderen. Je vindt namelijk diverse bijzondere monumentenrond het grote plein. En wil je het Nationaal Paleis zien? Dan moet je ook op de Zocalo zijn, want dit paleis vind je helemaal vooraan aan het plein.

Naast het Nationaal Paleis, vind je de Kathedraal van Mexico Stad ook op de Zocalo. Deze kathedraal wordt ook wel Catedral Metropolitana de la Ciudad de México genoemd en is een van de grootste en oudste kerken van het westelijk halfrond. De sierlijke en sobere kathedraal is erg bijzonder om te zien, zowel vanbinnen als vanbuiten.

Mexico Stad

Het Nationale Museum van Antropologie

Wil je een museum bezoeken tijdens je verblijf in Mexico Stad? Ga dan naar het Nationale Museum van Antropologie. Dit museum is niet alleen interessant, maar wordt bovendien een van de mooiste musea van de wereld genoemd.

De Piramide van Huitzilopochtli

In Mexico Stad vind je vele bezienswaardigheden met grote historische waarde. De meest bijzondere historische bezienswaardigheid is de Piramide van Huitzilopochtli. Bezoek je deze piramide, dan kun je echt goed kennis maken met het oude Mexico. De omgeving van de piramide is wat sober, maar dit maakt het plaatje van de prachtige piramide juist extra bijzonder.

Het Paleis van de Schone Kunsten

Het Paleis van de Schone Kunsten, ook wel het Palacio de Bellas Artes genoemd, is het belangrijkste culturele centrum van de stad. Het gebouw is een architectonisch hoogstandje met een mix van art deco en art nouveau. In het gebouw loop je over prachtige marmeren vloeren, kijk je naar buiten door gewelfde ramen en bewonder je diverse bijzondere muurschilderingen. Denk hierbij aan muurschilderingen van Rufino Tamayo en David Alfaro Siqueiros. Op de bovenste verdieping van het Paleis van de Schone Kunsten vind je het Museo Nacional de Arquitectura, ofwel het Nationaal Architectuurmuseum.

Tip ♥ – op zondag is de toegang tot het Paleis van de Schone Kunsten gratis.

De Basilica de Guadalupe

De Basilica de Guadalupe is het belangrijkste heiligdom van Mexico en een van de meest bezochte kerken van de wereld. Het katholieke bedevaartsoord ligt in het centrum van de stad en is zeker de moeite waard om te bezoeken, ook als je niet katholiek bent. In de kerk vind je een originele afbeelding van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. Deze afbeelding stamt uit de zestiende eeuw.

Overnachten in Mexico Stad

In Mexico Stad vind je ontzettend veel hotels, appartementen en hostels. Je kunt er luxe overnachten in een prijzig hotel, maar je kunt ook in een eenvoudige accommodatie slapen om wat geld te besparen. Wij raden je aan om eerst te bepalen wat je ongeveer uit wil geven aan jouw verblijf in de stad. Vervolgens kun je accommodaties zoeken die binnen jouw budget vallen. Vergelijk deze accommodaties met elkaar en je komt er vanzelf achter welke accommodatie in jouw prijsklasse het beste is.

De beste reistijd voor Mexico Stad

Mexico City heeft een subtropisch hoogland klimaat. Je kunt deze stad het beste bezoeken in de maanden oktober, november, december, januari, februari, maart of april. Deze maanden vallen namelijk in het droge seizoen. Bovendien is het van oktober tot en met april niet te warm in de stad.

Ga je in de Nederlandse zomermaanden naar Mexico Stad, dan ben je er in de regenperiode. In deze periode is het erg warm in de stad, is de luchtvochtigheid extra hoog en kan het veel regenen. Daarom kun je de Nederlandse zomer beter vermijden als je naar Mexico Stad wil gaan.

Tip ♥ – wil je naar de Yucutan kust? Vermijd dan niet alleen het regenseizoen, maar ook de maand oktober. Deze maand valt namelijk in het orkaanseizoen.

Mexico stad

Hoe kom je er?

Je kunt vanuit Nederland naar Mexico Stad vliegen. Land je op het internationale vliegveld van de stad, dan kun je met de metro of met de taxi naar het centrum reizen. Ben je al in Mexico en wil je naar de stad reizen? Dan raden wij je aan om de bus te nemen. Duurt een busreis je te lang, dan kun je kijken of er binnenlandse vluchten naar de stad worden aangeboden.

Locatie Mexico Stad

Wat wij vinden:
  • 7.8/10
    Midden Amerika Expert - 7.8/10
7.8/10

Summary

Mexico Stad heeft maar liefst 20 miljoen inwoners. Dit maakt de stad een van de grootste steden van de wereld. Ben je in Mexico, dan mag je deze fascinerende metropool zeker niet missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder

Tickets
boeken