Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Guadalajara

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Wie een mix van het oude en het nieuwe Mexico wil beleven kan naar de hoofdstad trekken. Beter nog is het om te kiezen voor Guadalajara. Daar kan je namelijk precies zien hoe het land ooit was en waar het in de toekomst naartoe wil. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een uitstekende vakantiebestemming voor zowel zonliefhebbers als citytrippers. Er is dan ook genoeg te doen en weinig te laten. Waarbij een aantal zaken je zelfs specifiek naar de stad zouden kunnen lokken. Zeker wanneer je een echte liefhebber bent. Tijd om de mogelijkheden eens wat dieper te onderzoeken dus!

De bewegende stad

Guadalajara kent een wel heel bijzondere ontstaansgeschiedenis. Die is namelijk zes keer opnieuw begonnen. De stad werd in Mexico namelijk eerst vijf keer op andere plekken gesticht voor de huidige locatie bij de zesde poging werd gekozen. Dit was aan het einde van de middeleeuwen. Inmiddels ligt deze stad dus al zo’n zeshonderd jaar op dezelfde plek. Daardoor is het kunnen uitgroeien tot de tweede stad van Mexico en de tiende stad van het gehele Latijns-Amerikaanse gebied. De economie in brede zin is dan ook in grote mate afhankelijk van wat hier gebeurt. Ook buiten het land zelf.

Guadalajara

De 5 leukste activiteiten in Guadalajara

De stad Guadalajara is zo enorm, dat het eigenlijk onmogelijk is om in de beperkte tijd die je er hebt alles te doen en te ontdekken. Daarom is het goed om een selectie te maken. Om je daarbij te helpen zijn deze vijf activiteiten in ieder geval aan te raden!

Kerk

Guadalajara is de thuishaven van één van de mooiste neogotische kerken ter wereld. Een kerk die je overdag moet bezoeken om van binnen te bekijken. Dan is het er namelijk lekker koel. Vervolgens kom je in de avonduren nog eens terug voor een tweede bezoek. Dan ga je niet naar binnen maar blijf je juist buiten staan. Je kunt dan genieten van het fantastische bouwwerk dat in een bijzonder mooi licht is gezet. Let vooral op de mooie, enorme zuilen die deze kerk rijk is.

Teatro Degollado

Liefhebbers van architectuur en cultuur komen op meerdere manieren aan hun trekken in deze stad. Een voorbeeld hiervan is het Teatro Degollado. Alleen al aan de inrichting van dit gebouw is dertig jaar gewerkt. Dit zegt dus wel iets over de precisie en het geduld dat nodig was om het precies zo te maken als gewenst. Het resultaat mag dan ook gezien worden. Let wel op dat reserveren belangrijk is in het geval van een bezoek aan dit bouwwerk.

Dierentuin

Een dierentuin is in elke plaats anders. Dit betekent dus dat het altijd een geschikt uitje is voor iedereen die eens een dagje wat anders wil doen op vakantie. In het geval van Guadalajara gaat dit helemaal op. De dierentuin staat immers ook internationaal flink hoog aangeschreven. Bovendien gaat hij al lekker vroeg open. Dat is fijn met het oog op de temperatuur op de dag.

Uitgaan

Een voordeel van een vakantie in de grote stad is dat er eigenlijk zelden een zorg hoeft te zijn om de staat van het uitgaansleven. Dat is immers altijd wel goed verzorgd. Dit geldt natuurlijk ook Guadalajara. Dat begint al met een drankje in een bar aan het eind van de middag en gaat via een heerlijk diner in een goed restaurant naar een drankje en een dansje in een club of café.

Jose Cuervo Express

De trein bracht de stad veel voorspoed en dat is men hier niet vergeten. Daarom zijn er ook als attractie leuke en bijzondere treintochten te maken die de moeite meer dan waard zijn. Een goed voorbeeld daarvan is de Jose Cuervo Express. Een geheel verzorgde treinreis in een bijzondere trein die bovendien ook nog eens enkele bijzondere plekken aandoet. Alle reden om direct bij het boeken van de vakantiereis ook een plekje in de trein te boeken!

Guadalajara Kathedraal

Vakantie boeken in Guadalajara

Het is goed voor te stellen dat Guadalajara een grote aantrekkingskracht op je heeft. Dat komt vooral doordat de bestemming al jaren aan het klimmen is op de lijst van favorieten. Er is dan ook genoeg ruimte om flink wat bezoekers te herbergen. Dat neemt echter niet weg dat het wel een goede zaak is als je vroegtijdig je reis al vastlegt. Al is het alleen al om er zeker van te zijn dat je een kamer in een goed hotel hebt en je op tijd bent voor de belangrijke weken van het jaar. Juist dan wil iedereen hier immers zijn.

Festivals van Guadalajara

Die belangrijke weken betreffen de weken waarin de festivals in de stad gehouden worden. Zo kent de stad een hoog aangeschreven filmfestival. Er zijn dan talloze premières en feestjes waar je bij moet zijn. Vergelijkbaar is ook het Internationale boekenfestival in de stad. Ook dan moet je er eigenlijk zijn als liefhebber. Daarnaast is het de bakermat van de mariachi-muziek. Ook hier wordt veel aandacht aan besteed.

Wat wij vinden:
  • 7.8/10
    Midden Amerika Expert - 7.8/10
7.8/10

Samenvatting

Wie een mix van het oude en het nieuwe Mexico wil beleven kan naar de hoofdstad trekken. Beter nog is het om te kiezen voor Guadalajara. Daar kan je namelijk precies zien hoe het land ooit was en waar het in de toekomst naartoe wil. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een uitstekende vakantiebestemming voor zowel zonliefhebbers als citytrippers. Er is dan ook genoeg te doen en weinig te laten. Waarbij een aantal zaken je zelfs specifiek naar de stad zouden kunnen lokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.