Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Acapulco

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Mexico is één van de meest begeerde landen als het gaat om een rondreis. Dat kan dus ook weleens iets voor jou zijn. Als je dan gaat, wees er dan in ieder geval zeker van dat je Acapulco bezoekt. De havenstad heeft namelijk van alles te gebieden op alle mogelijke vlakken. De stad aan de baai is dan ook al sinds de vroege geschiedenis van Mexico in ontwikkeling. Dus naast alle moderne kanten van het toerisme kan je er ook veel leren over de cultuur van de stad en het land. Alle reden om nu direct een reis te boeken!

Een klassieke zon bestemming

Tegenwoordig zijn er hele reeksen aan zonbestemmingen te boeken. Dat begon allemaal echter ooit met slechts een aantal specifieke plekken waar je ongestoord kon genieten van de zon, de zee, het zand en al het andere waarvan je heerlijk kunt ontspannen. Acapulco was één van die klassieke zonbestemmingen. Het wordt gezien als één van de oudste beach resorts van de wereld. Dat betekent tegelijkertijd ook dat de stad zijn waarde op dit gebied ruimschoots bewezen heeft. Dat is natuurlijk ook wel een belangrijk punt om mee te wegen bij het maken van een keuze voor de volgende bestemming.

Acapulco

De 5 leukste activiteiten in Acapulco

Aan de zee liggen is leuk, maar er is nog zoveel meer te doen in en om Acapulco. Daarom vind je hier de vijf leukste activiteiten op een rij. Dat maakt het kiezen als je er straks bent een flink stuk gemakkelijk. Schrijf even mee!

Kajakken

Dat het er zonnig is en de temperatuur flink kan oplopen, betekent natuurlijk niet dat je slechts op een strandstoel hoeft te zitten. Je kunt ook actieve uitjes plannen. Een activiteit die in ieder geval hoog op je verlanglijstje zou moeten staan is kajakken in de baai. Alleen al omdat dat je een unieke kijk op de natuur die je hier vindt geeft. Je kunt het beste met een gids op pad gaan, maar dat hoeft niet.

Kapel van de vrede

Het geloof speelt een hele andere rol in de Mexicaanse gemeenschap dan dat het in Europa doet. Wat wel overeenkomt, is de aanwezigheid van mooie kapelletjes die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. In en om Acapulco gaat het dan eigenlijk maar om één kapel en dat is de Kapel van de vrede. Je kunt deze vinden onder de Spaanse naam Capilla de la Paz. Niet alleen voor de kapel zelf, maar zeker ook vanwege het uitzicht over de gehele baai.

Historisch museum

Zoals gezegd is de geschiedenis van de stad behoorlijk lang. Dit betekent dus ook dat er van alles bewaard is gebleven uit verschillende periodes. Die schatten uit lang vervlogen tijden kan je gaan bekijken in het historisch museum van de stad. Let er wel op dat het handig is om een plekje te reserveren. Dit geeft je de zekerheid van een goede rondleiding door een expert.

Stadstour

Het leuke aan Acapulco is dat de stadstour op meerdere manieren gedaan kan worden. Optie één is om de wandelroutes door de stad te volgen. Optie twee is om je te laten gidsen door een kenner in een bus. Optie drie is om een auto te huren en een autotocht te maken. Alle varianten hebben zo hun eigen charme, dus je zou ze ook alle drie op verschillende dagen kunnen doen.

Eten en drinken

Acapulco is een havenstad, dus dat betekent dat er alle ruimte is voor lekkere visgerechten. Natuurlijk is het ook zo dat de Mexicaanse keuken over de gehele wereld bekend is. Dat betekent dus dat je misschien al een idee hebt van wat je kunt verwachten. Zo goed als in het land zelf zal je het echter nimmer meer proeven.

Acapulco

Beste reistijd Acapulco

Acapulco kan je eigenlijk wel, net als de rest van Mexico, het hele jaar door goed bezoeken. Het is er altijd warm en er valt relatief gezien weinig regen. Alleen in de maanden augustus en september is het vol regenseizoen en valt er meer regen. Dat wil niet zeggen dat je in deze maanden Acapulco niet kan bezoeken. Vaak regent het maar 1 á 2 uurtjes per dag en is het de rest van de dag gewoon droog. Wil je zo min mogelijk regen? Dan heb je statistisch gezien de meeste kans in de maanden februari tot en met april. Dit zijn de droogste maanden. Hou er wel rekening mee dat in deze maanden de natuur niet op zijn mooist is omdat er dan al een tijd lang weinig tot geen regen valt.

Hoe kom je in Acapulco

Je kunt van uit Mexico stad makkelijk door reizen naar Acapulco. Dat kan door middel van een binnenlandse vlucht of met de bus.  Vanuit Mexico Stad kan je al voor zo’n $70 tot $100 pp naar Acapulco vliegen. Let wel op bij het boeken van binnenlandse vluchten dat er veel verborgen kosten bij komen. Deze moet je UITZETTEN ipv dat je aangeeft dat je ze wel wil.

Voor een (ADO) busrit van Mexico Stad naar Acapulco betaal je zo’n $30 tot $40 dollar. De rit duurt ongeveer 5 uur. De bussen zijn groot en comfortabel, daarnaast zie je met de bus wat van het land. Met het vliegtuig zie je alleen de vliegvelden.

De geschiedenis van Acapulco

De geschiedenis van Acapulco als stad, maar vooral ook van de baai in het algemeen, begint al ergens rond het jaar 700. Achteraf terugrekenen aan de hand van archeologische vondsten heeft opgeleverd dat destijds de eerste activiteit van de inheemse bewoners was waar te nemen. Langzaam maar zeker, mede onder koloniale druk, is de stad verder ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is. In recente jaren doet het land er veel aan om de aantrekkingskracht, die wat verloren was gegaan, weer te vergroten. Dit maakt het dus juist nu een geschikt moment om te gaan.

Aan het strand van Acapulco

Een beschrijving van Acapulco kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder tenminste even over de stranden gesproken te hebben. Het beeld dat de wereld heeft van tropische stranden in Caribische en Zuid-Amerikaanse gebieden is immers grotendeels gebaseerd op de beelden die uit Acapulco komen. Dat maakt het op zichzelf al een bezienswaardigheid om te bezoeken.

Locatie Acapulco

Wat wij vinden:
  • 8.3/10
    Midden Amerika Expert - 8.3/10
8.3/10

Samenvatting

Als je naar Mexico gaat, wees er dan in ieder geval zeker van dat je Acapulco bezoekt. De havenstad heeft namelijk van alles te gebieden op alle mogelijke vlakken. De stad aan de baai is dan ook al sinds de vroege geschiedenis van Mexico in ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets
boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.