Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Ocho Rios

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

De meeste mensen reizen naar Ocho Rios om vanuit hier de Dunn’s River Falls te bezoeken. Toch is de stad meer dan een startpunt voor een tour naar Dunn’s River Falls. De stad heeft namelijk ook een mooie omgeving en fijne stranden.

5x leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Ocho Rios

Je kunt je met gemak enkele dagen vermaken in het bruisende Ocho Rios. In onderstaande alinea’s lees je wat je in en net buiten de stad kunt doen en zien.

De Dunn’s River Falls

De Dunn’s River Falls is de grootste toeristische attractie van Ocho Rios. Je vindt deze toeristische trekpleister drie kilometer ten westen van de stad. De Dunn’s River Falls worden door velen de mooiste watervallen van de wereld genoemd. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze watervallen te bezoeken als je in Ocho Rios bent. Je kunt de watervallen beklimmen, maar je kunt ook middenin de waterval gaan zitten. Nu krijg je een heerlijke massage van het kletterende water.

Houd er wel rekening mee dat het vrijwel altijd druk is bij de Dunn’s River Falls. Dit komt simpelweg omdat er altijd toeristen én Jamaicanen op af komen. Zeker in het weekend kun je beter niet naar de watervallen gaan, want dan bezoeken veel locals de watervallen om even lekker af te koelen.

Naar het strand

Ocho Rios heeft brede en goed verzorgde stranden. Deze stranden zijn van alle gemakken voorzien, dus je kunt hier prima een of meerdere dagen relaxen. Het enige nadeel van de stranden van Ocho Rios, is dat hier veel cruiseschepen aanmeren. Er zijn dan ook veel toeristen, afkomstig van deze schepen, op het strand.

Tip ♥ – ga in de middag of in het weekend naar het strand. Nu zijn de grote cruiseschepen namelijk weg en dit maakt het strand een stuk rustiger.

Ocho Rios

Reggae Explosion

Island Village is een groot winkelcentrum. Het winkelcentrum zelf is niet echt de moeite waard, maar de Reggae Explosion in Island Village is wel leuk om te bezoeken. Deze permanente expositie staat helemaal in het teken van de Jamaicaanse (straat)cultuur en reggaemuziek. De Reggae Explosion heeft ook een grote Bob Marley collectie.

Dolphin’s Cove

Net buiten het centrum van Ocho Rios vind je Dolphin’s Cove. In dit park kun je met dolfijnen, haaien en pijlstaartroggen zwemmen. Niet in een zwembad of tank, maar in natuurlijk zeewater.

Shaw Park Botanical Gardens

Tot slot kun je in Ocho Rios ook Shaw Park Botanical Gardens bezoeken. Deze botanische tuinen liggen op een heuvel net buiten de stad. Vanuit de bloementuinen heb je een prachtig uitzicht op de stad.

Overnachten in Ocho Rios

Ocho Rios is erg toeristisch, zeker omdat hier veel cruiseschepen aanmeren. Je vindt dan ook veel accommodaties in de stad. Denk hierbij aan luxe resorts en hotels, maar ook aan eenvoudige en goedkopere accommodaties. Boek je accommodatie in de stad op tijd, want zeker in het hoogseizoen zitten de hotels snel vol en heb je minder keuze bij het boeken.

TIP ♥ – check Ritas Home Away From Home. Leuke accommodatie en Nederlandse eigenaren. Altijd gezellig 😉

De beste reistijd voor Ocho Rios

De temperatuur in Ocho Rios is het gehele jaar door heerlijk, namelijk tussen de 25 en 30 graden. Wat betreft de temperatuur maakt het dus niet zo veel uit wanneer je naar de stad reist. Echter, met oog op de regen is er wel een beste reistijd. Wil je de regen vermijden? Ga dan niet in mei, juni, september of november naar de stad, want in deze maanden regent het relatief veel op Jamaica. Ook de maanden augustus, september, oktober en november kun je beter niet in je vakantieplanning opnemen. Deze maanden vallen namelijk in het orkaanseizoen.

Ga in december, januari, februari, maart of april naar Jamaica en je hebt gegarandeerd goed weer op vakantie. Zeker in januari, februari, maart en april is het weer op het eiland erg goed.

Ocho Rios

Hoe kom je er?

Je kunt het beste naar Ocho Rios reizen door eerst naar Kingston of Montego Bay te vliegen. Vanuit deze steden kun je vervolgens naar de havenstad reizen met de bus of met een huurauto. Wil je door Jamaica reizen? Dan raden wij je aan om een auto te huren in Kingston of Montego Bay, zodat je je gemakkelijk door het land kunt verplaatsen. Reis je alleen naar Ocho Rios, dan kun je ook de bus nemen. In dit geval is het wat prijzig om een auto te huren.

Locatie Ocho Rios

Wat wij vinden:
  • 8.3/10
    Midden Amerika Expert - 8.3/10
8.3/10

Summary

De meeste mensen reizen naar Ocho Rios om vanuit hier de Dunn’s River Falls te bezoeken. Toch is de stad meer dan een startpunt voor een tour naar Dunn’s River Falls. De stad heeft namelijk ook een mooie omgeving en fijne stranden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.