Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Nine Miles

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Nine Miles is een Jamaicaans dorp dat hoog in de bergen van de parish Saint Ann ligt. Wat Nine Miles zo bijzonder (en direct ook toeristisch) maakt, is het feit dat Bob Marley hier geboren en opgegroeid is. Het geboortehuis van Bob Marley staat nog altijd in het dorp. In de buurt van het dorp, op de top van Mount Zion, vind je de graftombe van Bob Marley.

Bezienswaardigheden in Nine Miles

Als je een groot fan bent van Bob Marley, moet je zeker naar het gehucht Nine Miles afreizen. Het is leuk om te zien waar Bob Marley geboren en opgegroeid is. Bovendien is het bijzonder om zijn graftombe te bezoeken. Hieronder lees je meer over de bezienswaardigheden in het kleine dorp.

Bob Marley - Nine Miles

Het geboortehuis van Bob Marley

Bob Marley werd op 6 februari 1945 geboren in Nine Miles. Je kunt het huis waar hij geboren en opgegroeid is, bezoeken. Bij een tour door het geboortehuis van Bob Marley kun je onder andere het bed zien waar hij als kind in geslapen heeft. Ben je een groot fan van de reggae-artiest, dan is dit erg bijzonder. Ben je geen fan van Bob Marley? Dan heb je niet zo veel te zoeken in het dorp. Het geboortehuis en de graftombe van Bob Marley zijn in dit geval namelijk niet zo bijzonder om te zien.

De graftombe van Bob Marley

Nine Miles ligt aan de Mount Zion. Op de top van deze berg is een kleine kapel gebouwd. In deze kabel is Bob Marley begraven, in een tombe die versierd is met bloemen en portretten van Haile Selassie. De broer van Bob Marley ligt onder hem. Ook de moeder van Bob Marley is op de top van de Mount Zion begraven, maar dan in een andere graftombe.

De weg naar Nine Miles toe

De weg naar het geboortedorp van Bob Marley is erg bijzonder. Deze weg loopt namelijk door prachtige natuur. Velen vinden de weg naar Nine Miles zelfs interessanter dan het bezoek aan het dorp zelf. Wel is de weg naar het dorp wat ‘bumpy’. Je rijdt namelijk veel over kleine en ruige bergweggetjes.

Nine Miles Bob Marley

Overnachten in Nine Miles

Nine Miles is een klein dorp. Het is niet mogelijk om hier te overnachten. Wel vind je in de directe omgeving van het dorp diverse accommodaties. Het gaat voornamelijk om luxe resorts en hotels. Als je in een hostel wil overnachten, moet je iets langer zoeken naar een geschikte accommodaties.

De beste reistijd voor Nine Miles

De beste reistijd voor Jamaica in het algemeen is de periode tussen december en april. In de maanden mei, juni, september en november regent het relatief veel op het eiland. Dit is goed voor de natuur, maar minder prettig tijdens je vakantie. Deze maanden kun je dan ook beter vermijden. Daarnaast kun je beter niet in augustus, september, oktober en november naar Jamaica reizen. Deze maanden vallen namelijk in het orkaanseizoen. Tijdens het orkaanseizoen is de kans op een orkaan beduidend groter, al komt er niet vaak een orkaan voor.

Hoe kom je er?

Je kunt naar het geboortedorp van Bob Marley reizen vanuit Ocho Rios, Montego Bay, Falmouth of Negril. Vanuit de kust ben je ongeveer twee uur onderweg om het dorp in de bergen te bereiken. Houd er rekening mee dat de rit naar Nine Miles vrij ‘bumpy’ is. Word je snel ziek in de auto? Neem dan maatregelen om misselijkheid tegen te gaan.

Je kunt een tour naar het geboortedorp van Bob Marley boeken, maar je kunt er ook zelf heen rijden. In dit geval huur je een auto in Ocho Rios, Montego Bay, Falmouth of Negril om vervolgens zelf de reis naar het dorp te maken.

Locatie Nine Miles

Wat wij vinden:
  • 8.5/10
    Midden Amerika Expert - 8.5/10
8.5/10

Summary

Nine Miles is een Jamaicaans dorp dat hoog in de bergen van de parish Saint Ann ligt. Wat Nine Miles zo bijzonder (en direct ook toeristisch) maakt, is het feit dat Bob Marley hier geboren en opgegroeid is. Het geboortehuis van Bob Marley staat nog altijd in het dorp. In de buurt van het dorp, op de top van Mount Zion, vind je de graftombe van Bob Marley.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.