Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Montego Bay

Door: Ties    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Montego Bay is een van de leukste bestemmingen op Jamaica. De stad is niet alleen erg mooi, maar ook veelzijdig. Je vindt er bijvoorbeeld mooie stranden, maar ook culturele bezienswaardigheden. In Montego Bay kun je heerlijk relaxen, maar ook vele leuke uitstapjes organiseren. Op deze pagina lees je hier meer over.

5x te doen en te zien in Montego Bay

Er is veel te doen en te zien in Montego Bay. Je kunt er naar het strand, je kunt er historische bezienswaardigheden bewonderen en je kunt er duiken. In onderstaande alinea’s lees je meer over de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de stad.

Montego Bay
Bamboo Beach

Naar het strand

Montego Bay is een populaire badplaats. De meeste toeristen die naar deze stad reizen, doen dit om hier lekker op het strand te gaan liggen. Niet zo vreemd, want de stranden van Montego Bay zijn prachtig. Wel zijn de stranden minder lang dan in Negril het geval is.

De stad heeft drie stranden. Doctor’s Cave Beach is het populairste strand. Bij dit strand vind je ook diverse restaurants, een café, stalletjes waar je strandstoelen en snorkelmaskers kunt huren en douches. De twee andere stranden van de stad zijn Sunset Lodge en Cornwall Beach. Over de lengte van de drie stranden loopt de Gloucester Avenue, ook wel de Hip Strip genoemd. Dit is een levendige boulevard met restaurants, bars en cafés. Zeker in de avond is het erg leuk op de Hip Strip.

Fort Montego

Fort Montego is een oud Brits fort. Het fort werd vroeger gebruikt om Jamaica te verdedigen tegen piraten, maar ook tegen Franse en Spaanse kolonisten. Het fort werd in het begin van de achttiende eeuw gebouwd en is onderdeel van een grote verdedigingslinie met meerdere forten. Je kunt het fort bezoeken, om hier onder andere vier grote kanonnen te bewonderen.

Tip: trek goede wandelschoenen aan als je Fort Montego wil bezoeken. Het fort ligt namelijk op een berg en deze beklim je het beste met goede wandelschoenen.

Sam Sharpe Square

Sam Sharpe Square is het centrale plein van de stad. Het plein wordt omringd door interessante bezienswaardigheden, waaronder het National Heroes’ Monument. Ook vind je aan het plein een klein gebouwtje met de naam de Cage. In dit gebouwtje werden vroeger dronken zeelieden en slaven opgesloten.

Rose Hall Great House

Rose Hall Great House is een landhuis met een verhaal. Dit landhuis is namelijk bekend geworden door de legende van de White Witch of Rose Hall: de geest van Annie Palmer die door het huis zou spoken. Je kunt overdag naar het landhuis gaan voor een rondleiding, maar ook in de avond. Een rondleiding in de avond is natuurlijk een must in een huis waar het spookt…

Montego Bay Marine Park

Montego Bay Marine Park beschermt het zeewater rondom Montego Bay al sinds 1991. Het park strekt zich uit over de hele lengte van de stad. Omdat het zeewater beschermd wordt, mag je hier niet vissen. Ook watersporten zijn slechts in bepaalde delen van het water toegestaan. Wel mag je onder leiding van een duikschool het water in gaan. En heb je geen zin om te duiken? Ga dan een kajak in met een gids en je kunt over het beschermde zeewater varen, om vanuit je kajak vogels en vissen te spotten.

Montego Bay
Montego Bay

Overnachten in Montego Bay

Montego Bay is een van de meest toeristische steden van Jamaica. In de stad vind je dan ook vele accommodaties. Je kunt er in een luxe resort overnachten, maar ook in een standaard hotel of een eenvoudig hostel. Wij raden je aan om de accommodaties in de stad met elkaar te vergelijken. Zo vind je vanzelf de beste plaats om te overnachten, voor een aantrekkelijke prijs.

De beste reistijd voor Montego Bay

Je kunt Montego Bay het beste bezoeken in de maanden december, januari, februari, maart of april. In de maanden mei, juni, september en november regent het relatief veel op Jamaica. Zeker voor een vakantie vol zon, zee en strand is dit vervelend. In augustus start het orkaanseizoen van Jamaica. Dit orkaanseizoen duurt tot eind november. In augustus, september, oktober en november kun je dus ook beter niet naar Jamaica reizen.

Hoe kom je er?

Montego Bay ligt in het noordwesten van Jamaica. De stad heeft een eigen vliegveld, namelijk Montego Bay Sangster International Airport. Ook Nederlandse vliegmaatschappijen vliegen naar dit internationale vliegveld. Je kunt vanuit Nederland dus direct naar de stad reizen.

En ben je al in Jamaica? Dan kun je naar de stad reizen met de bus, met een taxi (alleen voor korte afstanden!) of met een huurauto. De bus is veruit de goedkoopste optie. De taxi is het duurst, zeker als je een lange afstand af moet leggen.

Locatie Montego Bay

Wat wij vinden:
  • 8.8/10
    MIdden Amerika Expert - 8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Montego Bay is een van de leukste bestemmingen op Jamaica. De stad is niet alleen erg mooi, maar ook veelzijdig. Je vindt er bijvoorbeeld mooie stranden, maar ook culturele bezienswaardigheden. In Montego Bay kun je heerlijk relaxen, maar ook vele leuke uitstapjes organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.