Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Martha Brae

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Martha Brae is een rivier in Jamaica. De rivier loopt van de noordkust naar Jamaica richting het westen. De rivier is een populaire toeristische trekpleister. Dit komt omdat je op de rivier kunt raften. Overigens gaat dit raften niet zoals je misschien zou verwachten. Het raften op de Martha Brae is namelijk een uiterst rustige activiteit.

Raften op de Martha Brae rivier

Als je aan raften denkt, denk je aan woest water, golven die over je bootje slaan en water dat in je gezicht slaat. Het raften op de Martha Brae ziet er heel anders uit. Deze rivier is namelijk erg rustig.

Wil je raften op deze rivier, dan spreek je een van de vele gidsen in de buurt van de rivier aan. Vervolgens stap je op een vlot van bamboe. Deze vlot biedt ruimte voor twee personen plus een gids. Met het vlot ga je het water op. Wat volgt is een ontspannen boottochtje, waarbij je het prachtige landschap rond de Martha Brae rivier kunt bewonderen. Ook kom je onderweg allerlei dieren tegen, waaronder tropische vogels. De gids zal je meer over deze dieren vertellen. Aan het einde van de boottocht ben je niet nat en ook niet moe, maar juist erg relaxt. De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur.

Tip ♥ – koop een kokosnoot onderweg. Dit is niet alleen lekker, maar ook een manier om de lokale bevolking financieel te ondersteunen. Je kunt ook een gegrafeerde kalabas kopen van je ‘raft captain’.

Martha Brae

Overnachten in de buurt van de Martha Brae rivier

Aan de Martha Brae rivier liggen diverse dorpen. Sommige dorpen zijn ingesteld op de vele toeristen die naar de rivier komen. Hier vind je bijvoorbeeld kleine hotels, appartementen en hostels. Andere dorpen zijn wat rustiger. Hier kun je niet overnachten. Als je in de buurt van de rivier wil overnachten, raden wij je aan om naar Montego Bay te gaan. Hier vind je de meeste accommodaties. Denk hierbij aan luxe resort, maar ook aan eenvoudige hotels. Het aanbod accommodaties in Montego Bay is erg groot, dus je kunt hier altijd wel een geschikte plek vinden om te overnachten.

De beste reistijd voor de Martha Brae rivier

Wij raden je aan om in de maanden december, januari, februari, maart of april naar Jamaica te gaan. In deze maanden is de temperatuur in het land goed, en valt er weinig regen. Het ideale klimaat voor een ontspannen boottocht over de Martha Brae rivier!

In de maanden mei, juni, september en november regent het veel op Jamaica. Wil je voorkomen dat je met je bamboevlot door de stromende regen moet varen? Dan kun je in deze maanden beter niet naar het eiland gaan. Ook het orkaanseizoen kun je beter vermijden. Het orkaanseizoen van Jamaica valt in de maanden augustus, september, oktober en november.

Martha Brea

Hoe kom je er?

De Martha Brae rivier ligt op een steenworp afstand van Montego Bay. Je kunt dan ook het beste naar Montego Bay gaan als je een boottocht wil maken over de rivier. Vanuit Montego Bay kun je zelf naar de rivier reizen, bijvoorbeeld met de bus, de taxi of je huurauto, maar kun je ook een tour naar de rivier boeken. In dit geval wordt het vervoer richting de rivier voor je geregeld en betaal je bovendien direct voor de boottocht met gids.

Locatie Martha Brae rivier

Wat wij vinden:
  • 8.3/10
    Midden Amerika Expert - 8.3/10
8.3/10

Summary

Martha Brae is een rivier in Jamaica. De rivier loopt van de noordkust naar Jamaica richting het westen. De rivier is een populaire toeristische trekpleister. Dit komt omdat je op de rivier kunt raften. Overigens gaat dit raften niet zoals je misschien zou verwachten. Het raften op de Martha Brae is namelijk een uiterst rustige activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.