Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Kingston

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Kingston is de hoofdstad van Jamaica. De stad heeft geen goede reputatie en dit komt voornamelijk omdat het er minder veilig is dan in de andere steden op het eiland. Toch is Kingston zeker de moeite waard om te bezoeken. In Kingston kun je namelijk kennis maken met het authentieke Jamaica. Ook is er veel te zien, te doen en te beleven. Als je bereid bent om door de slechte reputatie van Kingston heen te kijken, is het zeker een aanrader om deze unieke stad te bezoeken.

De leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Kingston

In Kingston is veel te zien en te doen. De stad heeft interessante musea, maar je kunt er ook lekker op het strand liggen. Of je nu een actieve of juist passieve vakantie wil organiseren: in Kingston zit je goed. Hieronder worden de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in de stad beschreven.

Kingston

Het Bob Marley Museum

Denk je aan Jamaica, dan denk je aan Bob Marley. Bob Marley groeide op in Kingston, namelijk in buitenwijk Trenchtown. Deze sloppenwijk staat zelfs centraal in het wereldberoemde lied ‘No Woman, No Cry’. Je kunt zeker naar Trenchtown gaan om te zien waar Bob Marley vandaan komt, maar wij raden je af om dit zonder een gids te doen. Met gids kun je wel veilig door Trenchtown wandelen. Als je in Trenchtown bent, kun je een bezoek brengen aan het Bob Marley Museum. Dit museum is gevestigd in het huis waar Bob Marley tot 1981 heeft gewoond. Je kunt er allerlei persoonlijke spullen van de muzikant bewonderen en leuke souvenirs kopen.

Port Royal

Vele jaren geleden, in de zeventiende eeuw, was Port Royal een belangrijke plek. De oude haven werd namelijk gebruikt voor handel met omliggende landen. En dit gebeurde zeker niet altijd even beschaafd. In de haven kwamen namelijk ook veel piraten.

Vandaag de dag wordt Port Royal nauwelijks nog gebruikt. Wel is het bijzonder om de haven te bezoeken. Sommigen noemen de haven vergane glorie, maar wij vinden het juist leuk om te zien hoe een belangrijke haven van vroeger er nu bij ligt.

Devon House

Devon House is een bijzonder koloniaal landhuis dat in het hartje van Kingston ligt. Het huis is ruim 100 jaar oud en werd gebouwd door de eerste zwarte miljonair van Jamaica, George Stiebel. Je kunt gratis door de grote tuin van het huis wandelen. Bovendien worden er rondleidingen gegeven in het huis, waarbij je de mooiste ruimtes in het landhuis te zien krijgt.

Hope Botanical Gardens

Hope Botanical Gardens is de grootste botanische tuin van het Caribische gebied. De tuin werd in het jaar 1873 aangelegd en is vandaag de dag nog altijd het groene hart van Kingston. Als je van mooie bloemen en planten houdt, is de tuin zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook leuk: er worden regelmatig muziekoptredens in de tuin gegeven.

Lime Cay

Lime Cay is een onbewoond eiland, dat je kunt bereiken door bij Port Royal op de boot te stappen en vervolgens 15 minuten te varen. Als je naar het strand wil, kun je dit onbewoonde eiland bezoeken. Lime Cay heeft namelijk prachtige stranden. Houd er rekening mee dat het in het weekend druk is op het kleine eiland. Voor een rustig dagje strand kun je dan ook beter doordeweeks naar Lime Cay gaan.

Kingston

Overnachten in Kingston

In Kingston zijn veel hotels, appartementen en hostels. Het zal dan ook niet lastig zijn om een leuke accommodatie te vinden in de stad. Wel heb je een wat groter budget nodig, want de meeste hotels in Kingston zijn toch wat prijziger.

Houd er verder rekening mee dat Kingston niet zo veilig is. Wij raden je aan om een betrouwbaar hotel in een veilig deel van de stad te zoeken, ook als dit hotel wat duurder is dan andere hotels. In een ‘shabby’ hotel in een onveilig deel van de stad voel je je niet veilig.

De beste reistijd voor Kingston

Je kunt het beste naar Jamaica en de hoofdstad van het eiland reizen in de maanden december, januari, februari, maart of april. In de maanden mei, juni, september en november regent het relatief veel op het eiland. In augustus start het orkaanseizoen. Daarom kun je de maanden augustus, september, oktober en november beter vermijden in je reisplanning. In december kan het weer nog wat wisselachtig zijn, maar deze maand hoort wel bij de beste reisperiode voor Jamaica.

Hoe kom je er?

Je kunt vanuit Nederland direct naar Kingston vliegen. En ben je al in een andere stad op Jamaica? Dan kun je naar de hoofdstad reizen met de bus of met een huurauto. De bus is de goedkoopste optie.

Wat wij vinden:
  • 8.6/10
    Midden Amerika Expert - 8.6/10
8.6/10

Summary

Kingston is de hoofdstad van Jamaica. De stad heeft geen goede reputatie en dit komt voornamelijk omdat het er minder veilig is dan in de andere steden op het eiland. Toch is Kingston zeker de moeite waard om te bezoeken. In Kingston kun je namelijk kennis maken met het authentieke Jamaica. Ook is er veel te zien, te doen en te beleven. Als je bereid bent om door de slechte reputatie van Kingston heen te kijken, is het zeker een aanrader om deze unieke stad te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.