Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Dolphin’s Cove

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Dolphin’s Cove is een van de populairste toeristische attracties van Jamaica. In dit park kun je niet alleen diverse exotische dieren als leguanen en slangen bewonderen, maar ook zwemmen met dolfijnen, haaien en pijlstaartroggen. Niet in grote zwembaden of tanks, maar in natuurlijk zeewater.

Het park heeft maar liefst drie vestigingen op het eiland, namelijk in de steden Ocho Rios, Montego Bay en Lucea. Ben je in Ocho Rios, Montego Bay of Lucea tijdens je vakantie op Jamaica? Dan raden wij je zeker aan om Dolphin’s Cove te bezoeken.

5x leuke activiteiten in Dolphin’s Cove

Wij raden je aan om minimaal een halve dag uit te trekken voor jouw bezoek aan Dolphin’s Cove. Er is namelijk ontzettend veel te doen in het park. We zetten de diverse leuke activiteiten van deze toeritische attractie graag voor je op een rij.

Zwemmen met dolfijnen

Heb je altijd al een keer met dolfijnen willen zwemmen? Dan raden wij je zeker aan om naar Dolphin’s Cove te gaan. De dolfijnen zijn hier niet alleen goed getraind, maar zwemmen bovendien in natuurlijk zeewater. Je gaat dus niet een aangelegd zwembad of een grote tank in om met dolfijnen te zwemmen. Dit maakt je ervaring des te bijzonder.

Zwemmen met haaien of pijlstaartroggen

Vind je het zwemmen met dolfijnen niet spannend genoeg? Dan kun je gaan zwemmen met haaien en/of pijlstraatroggen. Ook het zwemmen met haaien en pijlstaartroggen gebeurt in natuurlijk zeewater, niet in een zwembad of grote tank.

Jungle Trail Walk

Door Dolphin’s Cove loopt de Jungle Trail Walk. Dit is een wandelpad door de jungle, waar vele verschillende exotische dieren leven. Wandel je over dit pad en kijk je goed om je heen, dan kom je onder andere leguanen, slangen en exotische vogels tegen.

Snorkelen

Je kunt niet alleen zwemmen met dolfijnen, haaien en pijlstaartroggen, maar ook snorkelen. Dit wil zeggen dat je met een snorkel op je hoofd het zeewater in gaat, waar de dolfijnen, haaien of pijlstaartroggen rustig rondzwemmen. Vervolgens kun je je snorkel gebruiken om hun leefomgeving eens goed te bekijken. Door je snorkel kun je zeker de haaien en pijlstaartroggen goed bewonderen.

Kajakken

Tot slot kun je ook kajakken in Dolphin’s Cove. En heb je geen zin om je in te spannen tijdens je bezoek aan dit park? Ga dan mee met een boottocht en je kunt over het water met dolfijnen, haaien en pijlstaartroggen varen zonder dat je je in hoeft te spannen.

Dolphins Cove

Overnachten in de buurt van Dolphin’s Cove

In het park zelf worden geen accommodaties aangeboden. Wel kun je in de directe omgeving van het park overnachten. Dit doe je in Ocho Rios, Montego Bay en Lucea. In de drie steden worden vele verschillende accommodaties aangeboden, waaronder hotels, motels, appartementen en hostels. Afhankelijk van je wensen, eisen en budget kies je zelf in welke accommodatie je wil slapen.

De beste reistijd voor Dolphin’s Cove

Je kunt Dolphin’s Cove het beste bezoeken in de maanden januari, februari, maart, april, juli of december. In de maanden mei, juni, september en november regent het namelijk relatief veel op Jamaica.

In de maanden augustus, oktober en november is het orkaanseizoen op Jamaica. Dit betekent niet dat je gegarandeerd te maken krijgt met een orkaan tijdens je vakantie, maar de kans op een orkaan is wel groter. Wil je gegarandeerd goed weer op Jamaica, ook tijdens jouw bezoek aan Dolphin’s Cove? Vermijd dan de regenachtige maanden en het orkaanseizoen.

Hoe kom je er?

Dolphin’s Cove heeft drie vestigingen op Jamaica, namelijk in Ocho Rios, Montego Bay en Lucea. Ben je in een van deze steden? Dan kun je met de bus of met de taxi naar het park reizen. Heb je een huurauto, dan kun je zelf naar het park rijden. Wij raden je echter niet aan om een auto te huren voor jouw bezoek aan het park. Het reizen met de bus of taxi is namelijk veel goedkoper. Het is zonde om een dure auto te huren, om deze vervolgens alleen te gebruiken om naar Dolphin’s Cove te rijden.

Locatie Dolphin’s Cove

Wat wij vinden:
  • 8.4/10
    Midden Amerika Expert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Dolphin’s Cove is een van de populairste toeristische attracties van Jamaica. In dit park kun je niet alleen diverse exotische dieren als leguanen en slangen bewonderen, maar ook zwemmen met dolfijnen, haaien en pijlstaartroggen. Niet in grote zwembaden of tanks, maar in natuurlijk zeewater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.