Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Blue Lagoon

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Blue Lagoon is een van de mooiste plekken op Jamaica. Als je mooie foto’s wil maken tijdens je vakantie op het prachtige eiland, moet je zeker op deze idyllische plek zijn. Blue Lagoon is niet voor niets het toneel van diverse Hollywood films: de helderblauwe lagune is simpelweg prachtig om te zien.

3x leuke activiteiten bij de Blue Lagoon

Toeristen die naar de Blue Lagoon reizen, doen dit simpelweg om de wereldberoemde lagune eens in het echt te kunnen zien. Naast het bewonderen van het helderblauwe water, is er niet zo veel te doen bij de lagune. Toch zetten we drie leuke activiteiten voor je op een rijtje.

Blue Lagoon

Zwemmen in het helderblauwe water

Als je naar de Blue Lagoon reist, moet je natuurlijk een duik nemen in dit helderblauwe water. Vergeet daarom je zwemkleding niet mee te nemen als je naar deze toeristische highlight gaat. En trek voldoende tijd uit voor je bezoek, want het is moeilijk om afscheid te nemen van de prachtige lagune.

Een boottocht met gids

Het is leuk om in de lagune te zwemmen, maar eigenlijk is het nog leuker om het water per boot te verkennen. Wij raden je dan ook zeker aan om een boottocht met gids te doen als je bij de lagune bent. Tijdens de boottocht zie je niet alleen goed hoe helder het water van de lagune is, maar kun je bovendien de omgeving van de lagune zien. Ook bewonder je de indrukwekkende villa’s die aan het water gebouwd zijn.

Port Antonio

Port Antonio is de derde havenstad van Jamaica. Deze stad ligt slechts enkele kilometers van de Blue Lagoon verwijderd. In vergelijking met Kingston en Montego Bay, is Port Antonio erg rustig. Dit maakt de havenstad een prima stop tijdens je vakantie in Jamaica, zeker als je toch al in de buurt bent.

Blue lagoon

Overnachten bij de Blue Lagoon

Langs de Blue Lagoon staan veel villa’s. Sommige villa’s worden verhuurd aan toeristen. Helaas is het niet goedkoop om in een villa aan de lagune te slapen. Heb je niet zo veel budget? Overnacht dan liever in Port Antonio. Vanuit deze havenstad ben je in een mum van tijd bij de lagune. Bovendien is Port Antonio zelf ook hartstikke leuk om eens te verkennen.

De beste reistijd voor de Blue Lagoon

In Jamaica is het eigenlijk altijd lekker warm. De gemiddelde temperatuur op het eiland ligt het gehele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Toch kun je beter niet in mei, juni, september en november naar Jamaica afreizen als je de Blue Lagoon wil zien. In deze maanden regent het namelijk vrij veel op het eiland. Ook de maanden augustus en oktober kun je beter vermijden, want deze maanden vallen in het orkaanseizoen.

Hoe kom je er?

Je kunt het beste naar de Blue Lagoon reizen met de bus. Vanuit Kingston ben je ongeveer twee uur onderweg naar de Lagune. De reistijd vanuit Ocho Rios is ook twee uur. Ben je in Montego Bay? Dan ben je iets langer onderweg naar de lagune. In dit geval zit je ongeveer 3,5 uur in de bus. Negril ligt het verst van de lagune verwijderd. Ben je in NEgril, dan zit je zeker 5 uur in de bus om in de buurt van de lagune te komen.

Je kunt ook een auto huren om zelf naar de lagune te rijden. Houd er echter wel rekening mee dat het huren van een auto niet goedkoop is. Neem je de bus naar de lagune, dan ben je goedkoper uit.

Blue lagoon

Locatie Blue Lagoon

Wat wij vinden:
  • 9.1/10
    Midden Amerika Expert - 9.1/10
9.1/10

Samenvatting:

Blue Lagoon is een van de mooiste plekken op Jamaica. Als je mooie foto’s wil maken tijdens je vakantie op het prachtige eiland, moet je zeker op deze idyllische plek zijn. Blue Lagoon is niet voor niets het toneel van diverse Hollywood films: de helderblauwe lagune is simpelweg prachtig om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.