Good old Guatemala. Samen met Nicaragua en Belize één van onze favoriete landen in Midden-Amerika. Op mooie witte zandstranden na heeft het land eigenlijk alles wat je op reis zoekt. En mocht je graag tropische stranden willen bezoeken steek je gewoon de grens over naar Belize (super eenvoudig) om te genieten van een paar dagen strand.

TIP – bij CheapTickets boek je een retourtje Gautemala voor €369

Wij bezochten Guatemala in 2018 tijdens onze reis door Guatemala en het land heeft in ons alle opzichten positief verrast. De vele vulkanen, de oude koloniale steden en de ongekend vriendelijke mensen zorgen er voor dat het een avontuur wordt om nooit te vergeten. Wij delen graag onze tips en ervaringen over Guatemala met jou!

Waarom ook jij naar Guatemala moet

We verplichten je natuurlijk niks, maar als we je een klein beetje advies mogen geven over je volgende vakantiebestemming kijk dan eens naar Guatemala. Het is een schitterend land met ongekend mooie natuur (hello vulkanen!), maar het is ook nog eens betaalbaar en veilig. Guatemala is nog steeds een ontwikkelingsland. Een democratie in opbouw met een turbulent en bloederig verleden, maar toch zijn de mensen ontzettend aardig en gastvrij.

Guatemala heeft een ongelooflijke natuurlijke, historische en culturele aantrekkingskracht. Dit is het land van de oude Maya’s (check Tikal eens!) en het land wordt in veel opzichten bepaald door de erfenis van deze vroege beschaving. Koppel dat aan de gigantische vulkanen en indrukwekkende meren en je wil nooit meer naar huis 🙂 

Bezienswaardigheden

Laat je inspireren en lees hier alles over de mooiste en indrukwekkendste highlights het land!

Vliegtickets

Op zoek naar de voordeligste vliegtickets? Lees dan snel verder want wij geven de beste tips!

Backpacken

Wil jij binnenkort backpacken in dit prachtige land? Lees dan onze handige tips.

Wat is er te zien

Wat niet! Natuurlijk heeft het land indrukwekkende tempels zoals die in Tikal of Yaxha, die eeuwen geleden werden verlaten, maar waar locals blijven leven in de hooglanden van Guatemala en tradities en religieuze rituelen nog altijd standhouden. En wat te denken van koloniale steden als Antigua of de leuke markt van Chichicastenango.

Er is zo veel te zien in dit relatief kleine land (bijna 3x groter dan Nederland). De invloeden van de Latijns-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse cultuur komt hier perfect samen. Oude kerken uit de tijd van de Spaanse staan naast hippe winkelcentra. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de natuur. Over Semuc Champey kunnen we van alles schrijven, maar het is beter als je gewoon een kijkje neemt 🙂 En dan heb je nog het indrukwekkende Lake Atitlán of de oogstrelende Acatenango (deze móet je zien!). Kortom, er is genoeg te doen.

TIP – op onze pagina Bezienswaardigheden Guatemala vind je alle bezienswaardigheden

Beste reistijd

Goed weer op reis is best belangrijk. Lees hier alles over de beste reistijd van het land.

Budget

Het reizen is niet gratis. Ben je benieuwd wat het ongeveer kost? Lees dan snel verder.

Reizen

Wil jij reizen door Guatemala? Lees dan onze tips over boeken van leuke en mooie reizen door het land.

De mooiste bezienswaardigheden

Overnachten

Lees alles over hoe je accommodatie vindt en boekt. Van luxe resorts tot low budget hostels.

Reisinformatie

Lees hier alles over visum, inentingen, vervoer, eten en drinken, geloof, inwoners en nog veel meer

Vervoer

Wil jij reizen? Lees dan onze tips over boeken van leuke en mooie reizen door het land.

GStel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.