Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Guatemala

Door: Ties    |    Reacties: 0

Good old Guatemala. Samen met Nicaragua en Belize één van onze favoriete landen in Midden-Amerika. Op mooie witte zandstranden na heeft het land eigenlijk alles wat je op reis zoekt. En mocht je graag tropische stranden willen bezoeken steek je gewoon de grens over naar Belize (super eenvoudig) om te genieten van een paar dagen strand.

TIP ♥ – bekijk hier de goedkoopste tickets naar Guatemala

Wij bezochten Guatemala in 2018 tijdens onze reis door Guatemala en het land heeft in ons alle opzichten positief verrast. De vele vulkanen, de oude koloniale steden en de ongekend vriendelijke mensen zorgen er voor dat het een avontuur wordt om nooit te vergeten. Wij delen graag onze tips en ervaringen over Guatemala met jou!

Waarom ook jij naar Guatemala moet

We verplichten je natuurlijk niks, maar als we je een klein beetje advies mogen geven over je volgende vakantiebestemming kijk dan eens naar Guatemala. Het is een schitterend land met ongekend mooie natuur (hello vulkanen!), maar het is ook nog eens betaalbaar en veilig. Guatemala is nog steeds een ontwikkelingsland. Een democratie in opbouw met een turbulent en bloederig verleden, maar toch zijn de mensen ontzettend aardig en gastvrij.

Guatemala heeft een ongelooflijke natuurlijke, historische en culturele aantrekkingskracht. Dit is het land van de oude Maya’s (check Tikal eens!) en het land wordt in veel opzichten bepaald door de erfenis van deze vroege beschaving. Koppel dat aan de gigantische vulkanen en indrukwekkende meren en je wil nooit meer naar huis 🙂 

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Wat is er te zien

Wat niet! Natuurlijk heeft het land indrukwekkende tempels zoals die in Tikal of Yaxha, die eeuwen geleden werden verlaten, maar waar locals blijven leven in de hooglanden van Guatemala en tradities en religieuze rituelen nog altijd standhouden. En wat te denken van koloniale steden als Antigua of de leuke markt van Chichicastenango.

Er is zo veel te zien in dit relatief kleine land (bijna 3x groter dan Nederland). De invloeden van de Latijns-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse cultuur komt hier perfect samen. Oude kerken uit de tijd van de Spaanse staan naast hippe winkelcentra. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de natuur. Over Semuc Champey kunnen we van alles schrijven, maar het is beter als je gewoon een kijkje neemt 🙂 En dan heb je nog het indrukwekkende Lake Atitlán of de oogstrelende Acatenango (deze móet je zien!). Kortom, er is genoeg te doen.

Budget

Backpacken

Visum & Vervoer

Wat wij vinden:
  • 9.3/10
    MiddenAmerika-Expert - 9.3/10
9.3/10

Samenvatting

Wij bezochten Guatemala in 2018 tijdens onze reis door Guatemala en het land heeft in ons alle opzichten positief verrast. De vele vulkanen, de oude koloniale steden en de ongekend vriendelijke mensen zorgen er voor dat het een avontuur wordt om nooit te vergeten. Het is een land dat je vanaf het begin boeit en tot de laatste minuut blijft verrassen. Een geweldige plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.

DE VOORDELIGSTE VLIEGTICKETS NU
VANAF €453
BOEK NU