Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Visum Dominicaanse Republiek

Door: Ties    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Een van de eerste dingen die je checkt voordat je op vakantie gaat naar de Dominicaanse Republiek is het visum. Gelukkig ben je dan snel klaar want je hebt voor dit land geen visum nodig. Op deze pagina vertellen we je alles over het visum Dominicaanse Republiek.

Visum Dominicaanse Republiek

Voor een verblijf in de Dominicaanse Republiek heb je geen visum nodig, maar een toeristenkaart, of tourist card. Zo’n toeristenkaart koop je bij aankomst op het vliegveld (Santo Domingo). Het kost US$10 p.p en moet cash worden betaald. Euro’s worden geaccepteerd, maar dat is gezien de wisselkoers niet voordelig.

Met een toeristenkaart mag je maximaal 30 dagen reizen in de Dominicaanse Republiek. De procedure is hetzelfde als je op een van de andere luchthavens, zoals Puerto Plata of Punta Cana, aan komt.

TIP ♥ – check bij je luchtvaartmaatschappij of de prijs van de toeristenkaart niet al in je ticket zit verwerkt. Sommige luchtvaartmaatschappijen doet dat standaard.

Wat heb je nodig?

Om in aanmerking te komen voor een toeristenkaart heb je niet zo heel veel nodig. Het enige waar je voor moet zorgen is een geldig paspoort. Ook heb je geen uitreisdocument nodig zoals je wel eens hoort in bijvoorbeeld Colombia en met name Azië.

Visum Dominicaanse Republiek

Customs op de internationale luchthaven van Punta Cana

Toeristenkaart verlengen

Je kunt een toeristenkaart verlengen. Dit hoeft niet formeel bij een immigratiekantoor of andere instelling. Als je een langere tijd wil blijven betaal je;

  • RD$150 (€2,50) voor 15 dagen tot 3 maanden;
  • RD$250 (€4,30) voor 3 tot 9 maanden;
  • RD$300 (€6) voor 9 maanden tot 1 jaar.

Een andere manier om je visum Dominicaanse Republiek, of toeristenkaart, te verlengen is door de Dominicaanse Republiek kort te verlaten (makkelijkste is Haïti, Cuba is ook leuk). Bij terugkomst in de Dominicaanse Republiek krijg je weer een nieuwe toeristenkaart voor 30 dagen

Wat wij vinden:
  • 8/10
    MiddenAmerika-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Een van de eerste dingen die je checkt voordat je op vakantie gaat naar de Dominicaanse Republiek is het visum. Gelukkig ben je dan snel klaar want je hebt voor dit land geen visum nodig. Op deze pagina vertellen we je alles over het visum Dominicaanse Republiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.