Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Canto de la Playa

Door: Ties    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Op het eiland Isla Saona vind je vele prachtige stranden. Het meest afgelegen strand op het eiland heet Canto de la Playa. In het Engels betekent dit ‘The Song of a Beach’. Het strand heeft deze mooie naam niet voor niets gekregen. Het pure, witte zandstrand is namelijk vernoemd naar de lokale bevolking, voor wie het strand een echt paradijs op aarde is. Meer over dit prachtige strand, lees je op deze pagina.

Drie fijne activiteiten op Canto de la Playa

Canto de la Playa is een van de meest afgelegen stranden van Isla Saona. Omdat het strand vrij afgelegen ligt, kom je er niet gemakkelijk. Wel heeft dit weer een groot voordeel, want op het strand is het vaak niet druk. Je kunt hier dan ook erg goed tot rust komen.

#1 Relaxen op het strand

Ga je een dagje naar Canto de la Playa, dan kun je hier de hele dag op het prachtige strand liggen. Je kunt een losse excursie boeken, maar je kunt ook een complete dagtrip boeken. In het laatste geval betaal

Canto de la Playa

#2 Snorkelen in de heldere zee

Tip: neem je snorkel mee naar Canto de la Playa, want in het ondiepe en zeer heldere water kun je erg goed snorkelen. Sommige touroperators verstrekken snorkels aan de mensen die hun excursie naar het strand boeken, maar dit is niet altijd het geval.

Als je wil snorkelen, is het goed om na te vragen of je zelf een snorkel mee moet nemen, of niet.

#3 Zwemmen in een natuurbad

Boek je een all-in tour naar het strand, dan word je ook naar een natuurbad in de buurt van het strand gebracht. Hier kun je heerlijk zwemmen.

Ook kun je mooie foto’s maken van het indrukwekkende bad, dat door de locals ook wel het grootste bad van de wereld wordt genoemd.

Saona Island

Beste reistijd

Je kunt Saona Island en Canto de la Playa het beste bezoeken in januari, februari, maart of april. Het is het gehele jaar door heerlijk warm op het eiland, maar in de andere maanden van het jaar kan het wel erg vochtig zijn op Isla Saona. Wil je niet dat het regent als je het prachtige strand op het eiland bezoekt, dan kun je beter in het begin van het jaar richting Canto de la Playa gaan.

TIP ♥ – in augustus en september is de kans op orkanen beduidend groter. Dit wil niet zeggen dat je gegarandeerd met een orkaan te maken krijgt als je in deze maanden naar Isla Saona gaat, maar de kans is zeker wel aanwezig. Houd hier rekening mee.

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Hoe kom je er?

Vanuit het vissersdorp Bayahibe vertrekken iedere dag meerdere boten naar het afgelegen strand op Isla Saona. Boek een excursie en je mag met een van deze boten mee. Je kunt ook een privéboot huren om naar het strand te gaan, maar dit kost wel meer geld.

Bij het boeken van een excursie, kun je ervoor kiezen enkel voor de bootreis te betalen of een all-in excursie te boeken. Bij een all-in excursie krijg je ook eten, drinken en de mogelijkheid om het natuurbad in de buurt van het strand te bezoeken.

Locatie Canto de la Playa

Wat wij vinden:
  • 8/10
    MiddenAmerika-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Op het eiland Isla Saona vind je vele prachtige stranden. Het meest afgelegen strand op het eiland heet Canto de la Playa. In het Engels betekent dit ‘The Song of a Beach’. Het strand heeft deze mooie naam niet voor niets gekregen. Het pure, witte zandstrand is namelijk vernoemd naar de lokale bevolking, voor wie het strand een echt paradijs op aarde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.