Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Samana

Door: Ties    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Samana is een prachtig schiereiland dat in het noordoosten van de Dominicaanse Republiek ligt. Het eiland is erg populair bij toeristen en dit is niet zo vreemd. Samana heeft namelijk niet alleen prachtige palmenstranden, maar ook tropische heuvels en ongerepte natuurgebieden. Je kunt er heerlijk relaxen op de lange boulevard, maar je kunt er ook een rondrit maken en zelfs bultrugwalvissen bewonderen. Op deze pagina lees je meer over deze unieke vakantiebestemming.

Leuke activiteiten op Samana

Op het schiereiland Samana is veel te doen, te zien en te beleven. Hieronder lees je welke activiteiten je kunt ondernemen als je op het eiland verblijft.

#1 Relaxen op het strand

Op Samana vind je vele prachtige stranden. De stranden van Cayo Levantado en PLaya Rincon worden door velen zelfs de mooiste stranden van de wereld genoemd. Wil je een paar dagen relaxen op het strand, dan zit je op dit schiereiland zeker goed. Ook is het prettig vertoeven op de boulevard die langs de mooie stranden loopt, want hier vind je vele restaurants en bars.

Samana
Samana

#2 Bultrugwalvissen bewonderen

In de maanden januari, februari en maart is het extra druk op Samana. Dit komt omdat in deze periode de jaarlijkse migratie van de bultrugwalvissen plaatsvindt. De walvissen komen naar de baai van Samana om te bevallen en te paren en dit levert een indrukwekkend schouwspel op, dat je van dichtbij kunt bekijken.

Als je niet vast zit aan een bepaalde vakantieperiode, raden wij je zeker aan in januari, februari of maart naar het eiland te gaan. De migratie van de bultrugwalvissen is namelijk erg bijzonder: deze wil je niet missen!

Een rondrit maken op het eiland

Samana is het gehele jaar door prachtig groen. Wil jij de natuur van het schiereiland eens goed verkennen? Maak dan een rondrit over het eiland. Dit kun je zelf doen door een auto te huren, maar je kunt ook een excursie plannen.

Neem plaats in een echte safariauto en je rijdt in enkele uren tijd het gehele eiland over, waarbij je de mooiste plekken van Samana te zien krijgt.

TIP ♥ – er worden ook excursies aangeboden naar Los Haitises. Dit is een natuurpark dat je op het schiereiland vindt. Als je de natuur van het eiland wat beter wil leren kennen, is deze excursie zeker een aanrader om te boeken.

Samana
Samana

De beste reistijd

Als je bultrugwalvissen wil spotten, moet je in januari, februari of maart naar het schiereiland in de Dominicaanse Republiek afreizen. In deze periode is het klimaat op het eiland ook erg goed. Het is er lekker warm en er valt bovendien niet veel regen in deze droge periode van het jaar.

Buiten deze periode kun je ook zeker naar het eiland reizen voor een ontspannen vakantie, maar dan zie je geen bultrugwalvissen. Ook kan het buiten de droge periode wat meer regenen op het eiland.

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Hoe kom je er?

De meeste mensen die een dagje naar Samana gaan, reizen vanuit hun vakantiebestemming in de Dominicaanse Republiek naar het eiland. Er zijn diverse bedrijven die je bij je hotel op komen halen, om je vervolgens naar de plaatselijke haven te brengen en je vanuit hier met de boot naar het eiland te vervoeren.

Blijf je de hele vakantie op het eiland? Dan kun je ook met het vliegtuig naar het schiereiland reizen. Houd er wel rekening mee dat er geen directe vluchten naar het eiland gaan. Je moet dan ook altijd overstappen om met het vliegtuig naar het eiland te reizen.

Locatie Samana

Wat wij vinden:
  • 8/10
    MiddenAmerika-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Samana is een prachtig schiereiland dat in het noordoosten van de Dominicaanse Republiek ligt. Het eiland is erg populair bij toeristen en dit is niet zo vreemd. Samana heeft namelijk niet alleen prachtige palmenstranden, maar ook tropische heuvels en ongerepte natuurgebieden. Je kunt er heerlijk relaxen op de lange boulevard, maar je kunt er ook een rondrit maken en zelfs bultrugwalvissen bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.