Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Punta Cana

Door: Ties    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Punta Cana is een van de populairste vakantiebestemmingen in het Caribisch gebied. De meeste mensen bezoeken Punta Cana om heerlijk tot rust te komen op het strand, maar je kunt de regio ook bezoeken als je andere activiteiten wil ondernemen tijdens je welverdiende vakantie. Op deze pagina lees je meer over deze heerlijke vakantiebestemming.

Leuke activiteiten in Punta Cana

In Punta Cana kun je heerlijk op het strand liggen, maar er zijn ook diverse bezienswaardigheden die je kunt bewonderen en activiteiten die je kunt ondernemen. Hieronder lees je meer over de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in de regio.

#1 De stranden van Punta Cana

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Punta Cana, liggen hier de hele dag op het strand. De stranden in de regio zijn prachtig. Het zand is lekker zacht, de zee is prachtig helder en blauw en er staan veel palmbomen op het strand, voor een extra exotische look. Bovendien zijn er veel restaurants en bars op de stranden te vinden. Je kunt hier dan ook met gemak de hele dag vertoeven.

#4 Met dolfijnen zwemmen

Heb je altijd al een keer met dolfijnen willen zwemmen? Dan kun je dit tijdens je vakantie in Punta Cana doen. Vind je het zwemmen met dolfijnen te duur, dan kun je er ook voor kiezen om met dolfijnen te spelen. Dit is beduidend goedkoper. Goed om te weten: kleine kinderen kunnen niet met dolfijnen zwemmen, maar kunnen wel met dolfijnen spelen.

Dominicaans Republiek
Punta Cana

#3 Verken de hoofdstad Santa Domingo

Santa Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Vanuit jouw vakantiebestemming ben je ongeveer 2 tot 2,5 uur onderweg om deze stad te bereiken. Het duurt misschien even voor je in de stad bent, maar Santa Domingo is zeker een aanrader om te bezoeken.

Het is namelijk de oudste stad die door Europeanen gesticht is in de regio en nog altijd bestaat. De stad heeft een prachtig historisch centrum, waar je urenlang in rond kunt dwalen.

#4 Ga naar Saona

Saona is een schiereiland in de buurt van Punta Cana. Wil je een keer op een ander strand liggen? Dan kun je ervoor kiezen dit schiereiland te bezoeken. Boek je een excursie naar Saona, dan ga je met de catamaran of speedboot naar het schiereiland. Hier bezoek je vervolgens een of twee stranden, om aan het einde van de dag weer naar huis te gaan.

TIP ♥  – meer hierover Soana lees je op de pagina Saona

Saona Island

Het prachtige Saona Island

Punta Cana

De beste reistijd

In de Dominicaanse Republiek is het altijd lekker warm. De temperatuur kan jouw vakantie op Punta Cana dan ook zeker niet verpesten. Wel kan de regen roet in het eten gooien tijdens je vakantie. Wil je dit voorkomen? Boek dan een vakantie in de maanden januari, februari, maart of april. In deze maanden regent het namelijk beduidend minder dan in de andere maanden van het jaar.

TIP ♥ – in de maanden augustus en september kun je beter niet naar deze regio in de Dominicaanse Republiek gaan. In deze maanden is de kans op gevaarlijke orkanen namelijk beduidend groter.

Hoe kom je er?

Je kunt vanuit Nederland direct naar Punta Cana vliegen, maar je kunt ook naar de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek vliegen. Vanuit hier kun je met de bus naar Punta Cana, maar kun je ook een binnenlandse vlucht nemen. Met de bus ben je 2 tot 2,5 uur onderweg.

De meeste mensen kiezen ervoor direct naar de toeristische trekpleister van de Dominicaanse Republiek te vliegen. Vervolgens organiseren ze een dagexcursie naar de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, waar ze met de bus naartoe gaan. Als je wat langer naar de Dominicaanse Republiek gaat, kun je er ook voor kiezen om een binnenlandse vlucht te nemen en wat langer in beide steden te verblijven.

Punta Cana

Locatie Punta Cana

Wat wij vinden:
  • 8/10
    MiddenAmerika-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Punta Cana is een van de populairste vakantiebestemmingen in het Caribisch gebied. De meeste mensen bezoeken Punta Cana om heerlijk tot rust te komen op het strand, maar je kunt de regio ook bezoeken als je andere activiteiten wil ondernemen tijdens je welverdiende vakantie. Op deze pagina lees je meer over deze heerlijke vakantiebestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.