Hoofdmenu
Onze Tours

MIDDEN AMERIKA

Puerto Plata

Door: Ties    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek vind je een zeer populaire vakantiebestemming: de stad Puerto Plata. Deze stad is gezegend met de mooiste stranden, die stuk voor stuk aan een heldere, blauwe zee liggen. Als je een keer een op en top tropische vakantiebestemming wil bezoeken, is deze stad in de Dominicaanse Republiek zeker een aanrader voor jouw volgende vakantie. Op deze pagina lees je meer over deze populaire vakantiebestemming.

4x zien, doen en beleven in Puerto Plata

De meeste mensen gaan naar Puerto Plata om hier heerlijk te ontspannen op het strand, maar je kunt veel meer zien, doen en beleven in deze unieke stad. De vier leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Puerto Plata en in de directe omgeving van de stad worden hieronder kort beschreven.

#1 De 27 watervallen

Ongeveer 20 kilometer buiten de stad Puerto Plata vind je een groot natuurgebied met maar liefst 27 watervallen. Deze watervallen kun je niet alleen van een afstand bewonderen: je kunt hier ook vanaf springen, glijden en duiken. Tip: neem dichte waterschoenen mee, want deze schoenen zijn verplicht als je van de watervallen af wil springen, glijden of duiken. 

Puerto Plata
Puerto Plata

#2 Fortalezza San Felipe

Aan de westelijke kant van de stad vind je het San Felipe fort. Dit domein is niet alleen goed onderhouden, maar heeft bovendien een prachtige ligging, direct aan de woeste zee. Om het fort te bekijken, hoef je slechts 2,50 euro entree te betalen. Voor deze lage entreeprijs krijg je zelfs een audiotour, die je meer leert over de geschiedenis van Fortalezza San Felipe.

#3 De Isabel de Torres berg

Wil je een mooie foto maken van de stad? Ga dan naar de Isabel de Torres berg, want op deze berg heb je een prachtig uitzicht op de stad Puerto Plata. Je kunt de top van de berg bereiken met een kabeltram. Fijn, want dit betekent dat je zelf niet hoeft te klimmen.

#4 Paradise Island

Op ongeveer een uur varen van de stad vind je Paradise Island, ook wel Cayo Levantado of Cayo Paraiso genoemd. Dit eiland is niet groot, maar het is wel een van de bekendste toeristische trekpleisters in de omgeving. De meeste mensen bezoeken dit eiland om de prachtige koraalriffen rond Paradise Island te bewonderen.

Puerto Plata
Puerto Plata
Puerto Plata

De beste reistijd

Je kunt het tropische Puerto Plata het beste bezoeken in de maanden maart, april, mei en juni. In deze maanden is de temperatuur in de stad en in de omgeving van de stad niet alleen erg goed, maar heb je bovendien minder neerslag dan in de andere maanden van het jaar.

Je kunt de stad beter niet bezoeken in de maanden juli, augustus, september en oktober. In deze maanden is er namelijk een grotere kans op orkanen. Ook de maanden november en december kun je beter vermijden, want deze maanden zijn vrij nat in vergelijking met de andere maanden van het jaar.

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Hoe kom je er?

Wil je vanuit Nederland naar Puerto Plata reizen, dan stap je in het vliegtuig op luchthaven Schiphol. Houd rekening met één of zelfs twee tussenstops onderweg: vanuit Nederland gaan er geen directe vluchten naar het vliegveld van Puerto Plata.

Je kunt ook naar Santa Domingo reizen en vanuit deze stad een binnenlandse vlucht of bus nemen naar Puerto Plata. Vlieg je vanuit Nederland naar Santa Domingo, dan heb je doorgaans één tussenstop onderweg.

Locatie Puerto Plata

Wat wij vinden:
  • 9.3/10
    MiddenAmerika-Expert - 9.3/10
9.3/10

Samenvatting

Aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek vind je een zeer populaire vakantiebestemming: de stad Puerto Plata. Deze stad is gezegend met de mooiste stranden, die stuk voor stuk aan een heldere, blauwe zee liggen. Als je een keer een op en top tropische vakantiebestemming wil bezoeken, is deze stad in de Dominicaanse Republiek zeker een aanrader voor jouw volgende vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.