Hoofdmenu
Onze Producten

MIDDEN AMERIKA

Budget Belize

Door: Ties    |    Reacties: 0

Belize is een van de leukste landen in Midden-Amerika die wij hebben bezocht. Het heeft veel meer te bieden dan iedereen (inclusief wij) denkt. Daarnaast hadden wij ook een compleet verkeerd beeld bij hoe duur het reizen in Belize zou zijn. Het is namelijk niet zo duur als we hadden verwacht. Wij hebben onze kosten van onze reis door Belize (2x) bijgehouden en delen graag onze tips op deze pagina over het budget Belize.

Natuurlijk… Belize is duurder dan nabijgelegen landen als Guatemala of Honduras, maar het is niet ‘overprijsd’. Daarnaast is het land vrij klein en hoef je eigenlijk geen tours te boeken om ergens te komen. Het openbaar vervoer is prima geregeld. Als je let op wat je uit geeft kun je voor $45 per dag prima rondreizen.

US Dollar vs. Belize Dollar

In Belize betalen ze met zowel de US Dollar als de Belize Dollar. Gelukkig hebben ze de koers redelijk makkelijk gehouden waardoor je niet lang na hoeft te denken over wat iets kost. 1 Amerikaanse Dollar is gelijk aan 2 Belize Dollar.

TIP ♥ – op deze pagina geven we de prijzen aan in Amerikaanse Dollar

Ons budget Belize p.p.

Wij zijn geen low-budget backpackers en ook geen extreme luxe paardjes. Dat is handig om te weten als we onze tips over het budget Belize delen. Wij slapen bijvoorbeeld niet in dorms, maar altijd op tweepersoonskamers in hostels of budget hotels. Daarnaast reizen we veel met het openbaar vervoer en eten we niet alleen maar streetfood.

Reken qua budget Belize op zo’n $40 p.p. per dag

Het reizen in Belize kostte ons zo’n US$40 tot US$45 (€37) per dag. De echte low-budget backpackers kunnen goedkoper reizen als ze in dorms slapen en geen betaalde tours doen, maar het kan ook zeker duurder als je kiest voor luxere hotels en Westerse maaltijden.

Caye Caulker

Een ijsje op Caye Caulker kost je zo’n US$2 

Kosten voor accommodatie

Accommodatie slaat het grootste gat in je budget Belize, dit is namelijk vrij prijzig. Zeker als je het vergelijkt met andere omliggende landen. Het ligt wel aan de plaats waar je slaapt. Zo vonden wij de accommodatie op Caye Caulker vrij prijzig. Een overnachting in een dorm kost je zo’n $10 tot $15 per nacht. Een tweepersoonskamer in een hostel kost je zo’n $20 tot $30 per nacht.

Als je wat meer luxe zoekt en voor een hotel gaat moet je rekenen op zo’n $35 tot $50 per nacht voor een tweepersoonskamer. De beste optie is echter via Airbnb een huisje huren. Airbnb is behoorlijk populair in Belize en je kunt een appartement al huren voor $75.

Een voorbeeld van onze kosten;

 • Tweepersoonskamer hotel San Ignacio  $45 per nacht
  • Dorm San Ignacio  $15 per nacht
 • Huisje aan het strand Caye Caulker  $55 per nacht
 • Tweepersoonskamer Placencia  $45 per nacht

TIP ♥ – als je met z’n tweeën reist is een tweepersoonskamer in een hostel vaak net zo voordelig als een dorm.

Kosten per dag

Gemiddeld gaven zo’n $45 tot $50 per nacht uit. Dat is voor twee personen. Als je de kosten wil/kan delen reken dan op ongeveer $25 p.p. per nacht. Als alleen reist en in een dorm slaapt moet je rekenen op $15 per nacht. Reis je wat luxer en slaap je in hotels reken dan op minimaal $70 per nacht voor een hotelkamer, zo’n $35 p.p.

Caye Caulker

Ons huisje op Caye Caulker 

Kosten voor eten en drinken

Een van de dingen die ons opviel was de kosten voor eten en drinken. En dat viel in positieve zin op. Belize is een populaire vakantiebestemming voor Amerikanen. En die houden van eten en drinken. Wij dachten daarom dat eten en drinken vrij prijzig zou zij, maar niets is minder waar.

Voor een maaltijd in een lokaal restaurant betaal ongeveer $4. Dat is niet veel. Een maaltijd in een restaurant met bediening dat iets meer toeristen gericht is betaal je snel wat meer. Reken zo’n $10 voor een gerecht. Snack en fruit zijn goedkoop en veel aanwezig. Zeker vers fruit. Een voorbeeld van onze kosten;

 • Lokaal ontbijtje  $5
 • Sandwich San Ignacio  $4
 • Lokale maaltijd  $5
 • Whole Fried Fish in Caye Caulker  $13
Kosten voor drinken
 • Fles water  $
 • Biertje  $2
 • Cocktail  $3
 • Versie fruit smoothie  $2 tot $5

Kosten per dag

Een budget Belize is een persoonlijk iets. Dat komt omdat iedereen anders reist. Niet iedereen eet dezelfde dingen of drinkt elke avond een biertje. Reken op ongeveer $10 tot $15 p.p. per dag voor eten en drinken. Het ontbijt zit vaak bij je accommodatie inbegrepen. Voor $15 hebben we het over een maaltijd in een lokaal restaurant, een biertje en wat water overdag.

Budget Belize

Een kokosnoot is altijd goed 🙂 

Kosten voor vervoer

Koste voor vervoer liggen niet heel hoog in Belize zolang je met het openbaar vervoer reist. Zo vlogen wij op Belize City en moesten we vanaf Belize City naar San Ignacio. Een rit van zo’n 2 tot 3 uur. Dit kan met een shuttle service, maar zo’n shuttle bus kost al $80 terwijl de bus maar $5 kost.

Lokale zijn prima te doen en kosten niet heel veel. Verder heb je eigenlijk alleen de boot nog aangezien binnenlandse vluchten niet heel veel zin hebben in een klein land als Belize. Een voorbeeld van onze vervoerskosten;

 • Taxi vliegveld naar Belize City  $25
 • Express Bus Belize City naar San Ignacio  $6
 • Bus San Ignacio naar Xunantunich  $1
  • Taxi voor dezelfde rit kost  $10 per taxi
 • Boot Belize City naar Caye Caulker  $9 (enkeltje) $13 (retour)

Kosten per dag

Vervoer is binnen het budget Belize voor iedereen anders. De een reist in een veel lager tempo waardoor de kosten van reizen veel lager uitvallen. Je zit ook niet lke dag in de bus of boot. Als je uit gaat van $5 per dag zit je ruim genoeg.

Onderweg van San Ignacio naar Xunantunich

Kosten voor tours en activiteiten

Tours zijn vrij prijzig en hebben dus een behoorlijk invloed op je budget Belize. Zeker als je dat vergelijkt met landen in Zuidoost-Azië zoals Vietnam. Gelukkig kun je een hele hoop zelf doen. Wij hebben geen betaalde tours of activiteiten gedaan in april 2018. In november komen we terug en dan zullen we wat meer ondernemen.

Er zijn vooral veel tours en activiteiten te doen op de eilanden. Denk aan duiken en snorkelen, maar ook kitesurfen. Daarnaast is er in de regio rondom San Ignacio heel veel te doen. Een voorbeeld van kosten voor tours;

 • Snorkel dagtrip Caye Caulker  $65 (halve dag = $35)
 • Introductieles kitesurfen Caye Caulker  $180
 • Dagtrip vanaf Caye Caulker naar Xunantunich  $180
  • Entree Xunantunich als je zelf gaat  $5
 • ATM (Actun Ttunichil Muknal grot) tour vanaf San Ignacio  $60
 • Tikal (Guatemala) dagtour vanuit San Ignacio ➜ $190

Kosten per dag

Wat je precies uitgeeft aan tours is per persoon verschillend. Wij hebben in een week tijd geen betaalde tours gedaan en dus ook geen geld uitgegeven voor tours. Als je betaalde tours wil doen zit je al snel aan de $60 per tour.

Xunantunich

in plaats van een tour naar Xunantunich zijn wel zelf gegaan. Kosten (bus+entree): $6

Wat kost het reizen dan?

Dat is moeilijk te zeggen. Iedereen reist anders. De een is een low-budget backpacker die zuinig aan moet doen omdat hij/zij misschien nog 6 maanden wil reizen, terwijl de ander twee weken naar Belize komt en zo veel mogelijk wil zien en doen.

Wij hebben in 2018 ongeveer $40 tot $45 per persoon per dag uitgegeven. Wij slapen in tweepersoonskamers in hostels of budget hotels, hebben GEEN tours gedaan en aten veel buiten de deur. Het kan goedkoper als je in dorms slaapt en je eigen eten bereid. Het kan ook veel duurder als je in hotels slaapt in veel betaalde tours doet.

Wat wij vinden:
 • 9/10
  MiddenAmerika-Expert - 9/10
9/10

Samenvatting

Belize is een van de leukste landen in Midden-Amerika die wij hebben bezocht. Het heeft veel meer te bieden dan iedereen (inclusief wij) denkt. Daarnaast hadden wij ook een compleet verkeerd beeld bij hoe duur het reizen in Belize zou zijn. Het is namelijk niet zo duur als we hadden verwacht. Wij hebben onze kosten van onze reis door Belize (2x) bijgehouden en delen graag onze tips op deze pagina over het budget Belize.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder

Tickets
boeken