Belize mag dan een van de kleinste landen in Midden-Amerika zijn, het behoort qua bezienswaardigheden bij de grote jongens. Het land grenst aan de jungle van Guatemala en de Caribische Zee en heeft daarom veel meer te bieden dan veel reizigers denken. Natuurlijk zijn de tropische eilanden van Belize wereldberoemd, maar er is meer!

Bezienswaardigheden Belize

Belize biedt een van de meest adembenemende landschappen van Midden-Amerika. De bezienswaardigheden Belize verraste ons in alle opzichten. De grote tropische bossen, de mistige hoogten van het Maya-gebergte en het oogverblindende turquoise water zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Met het kleurrijke koraal is het leven boven water is net zo mooi en indrukwekkend als die boven water. Wij weten zeker dat dit land je van de eerste tot de laatste minuut weet te boeien!

TIP – check hier onder alle bezienswaardigheden Belize

Wat is er te zien?

Veel meer dan je denkt. De bezienswaardigheden Belize bestaat uit meer dan tropische eilanden, hoewel daar natuurlijk niks mis mee is. Het binnenland van Belize is een netwerk van nationale parken en natuurreservaten en is tevens het woongebied van het nationale dier van Belize, de tapir van en de jaguar.

Daarnaast is Belize de thuishaven van verschillende Maya-tempelcomplexen zoals die van Xunantunich en Caracol. Heb je genoeg van tempels? Dan kun je nog genoeg activiteiten doen. Zo kun je amish people bezoeken, duiken in de Great Blue Hole, grotten en watervallen verkennen rondom San Ignacio zoals de Actun Tunichil Muknal grot (aanrader). Als je dan écht alles hebt gedaan is het natuurlijk tijd om te relaxen op een eilandje als Caye Caulker. Kortom, de bezienswaardigheden Belize zorgen voor genoeg vermaak!

GStel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.